Kylling Fugl

Kylling

Kylling er i ferd med å ta over som «folkekjøttet» og nesten hvilken som helst oppskrift på kylling er mer populær enn oppskrifter på annet kjøtt. Og det er ikke det minste rart, kylling er magert kjøtt, sunt og godt.

I sesong

  • Vinter
  • Vår
  • Sommer
  • Høst

Litt om Kylling

Beskrivelse

Kylling er hvitt kjøtt og veldig magert. Det er populært over hele verden og tillatt i alle kulturer og religioner.  Det er også meget anvendelig på grunn av sin milde smak.

Bakgrunn

For cirka 8 000 år siden fant man i India og Sørøstasia ut at det var lettere å holde høns i fangenskap enn å spore opp egg og jakte på ville høns i jungelen. Høna ble altså domestisert i samtidige og uavhengige prosesser på minst to forskjellige steder. For 2 000 år siden tror man hønsene hadde spredd seg til både Norge og Norden. I en jernaldergrav på Ystad er det funnet rester etter skjelett fra høns. Høna legger omtrent ett egg per dag, og det tar omtrent 21 døgn før kyllingen blir født. 

Anvendelse/bruksområde

Kylling, med sin milde egensmak, passer til all verdens krydder, frukt og grønnsaker, og kan kombineres med fisk og sjømat så vel som andre sorter kjøtt. Crossover og fusjonskjøkken er begreper som betegner noe av dette. Det innebærer kombinasjoner av mattradisjoner fra ulike verdensdeler.

Fangst

Hel kylling veier rundt 1 kg, men finnes i vektklasser opptil ca. 3,5 kg. Du kan få kylling hos MENY på opptil 1,8 kg. 

Innkjøp(mengde)

Bergen ca 300 gram per person. 

Oppbevaring

Kylling skal oppbevares i kjøleskap, og er holdbar så lenge holdbarhetsdatoen tilsier.  Har du åpnet emballasjen er holdbarheten 2-3 dager.

I fryseren: Kyllingkjøtt har en høy andel umettede, sunne fettsyrer, hvorav mesteparten er under skinnet. Selv i fryseboksen vil dette fettet etter noen måneder begynne å få litt harsk smak. Derfor anbefaler vi inntil 4 måneder i fryser.

Tilberedning

En hel kylling på 1200 gram kan stekes i ovn i ca. 1 1/4 time på 180 grader. Når kjernetemperaturen er 68 grader, midt i brystet, er den klar. 

Mer informasjon

www.matprat.no

MENY bruker cookies på sine nettsider for å gi deg en bedre brukeropplevelse. Ved å fortsette å bruke nettstedet, godtar du bruk av cookies.