Cæsarsalat med røkt kylling

Cæsarsalat med røkt kylling

Ingredienser

2 stk røkt kyllingbryst
2 stk romanosalat
1 glass Hellmanns majones
4 ss kapers
150 g parmesan
4 stk ansjosfileter
salt
pepper
sitron
2 stk hvitløksfedd, finhakket
0,5 stk daggammel loff
2 ss olivenolje

Tidsforbruk

20-40 min

Vanskelighetsgrad

Lett

Cæsarsalat med røkt kylling. Krutonger, Romanosalat, kremet dressing og parmesan. En klassiker som her fornyes med røkt kylling, noe som tilfører retten karakter og gjør den enda litt mer spennende.

  1. Sett ovnen på 200 grader. Skjær loffen i små terninger, bland med olivenolje, hvitløk, salt og pepper. Stek krutongene til de er gyllne og sprø. Dette tar ca 10 minutter. Avkjøl krutongene.
  2. Del røkt kyllingbryst i tynne skiver.
  3. Kjør sammen majones, kapers, parmesan og ansjosfiletene med en stavmikser. Smak til med salt, pepper og sitronsaft.
  4. Bland Cæsardressingen med salaten og legg den utover et stort fat. Topp salaten med kylling og sprø krutonger.