And med pastinakkrem og appelsinsaus

And med pastinakkrem og appelsinsaus

Ingredienser

3 stk andebryst
salt
pepper
500 g pastinakk
vann til koking
1 dl fløte
140 g smør
salt
pepper
2 stk mellomstore purre
smør
noen stilker fersk timian
800 g nyoteter eller mandelpoteter
3 ss sukker
5 dl appelsinjuice, ferskpresset
1 dl kyllingkraft
honning
hakket persille

Tidsforbruk

40-60 min

Vanskelighetsgrad

Middels

Prøv denne retten bestående av and med pastinakkrem, smørdampet purre, appelsinsaus og pannestekte poteter.

  1. Varm ovnen til 200°C. Skjær et rutemønster på fettsiden av brystet, krydre godt med salt og pepper. Varm opp en stekepanne, legg andebrystene med fettsiden ned, stek i noen minutter til fettet har blitt sprøtt. Press kjøttet ned med stekespaden for jevn farge. Snu brystet og brun på undersiden, legg over i en ildfast form og etterstek i stekeovnen i 10-12 min. Ta ut og la hvile i 10 min. før servering.
  2. Skrell pastinakken og del i mindre biter, legg over i kjele og dekk med vann. Kok møre, hell av vann og la dampe i noen minutter, før de moses i stavmikser med fløte og smør. Smak til med salt og pepper.
  3. Skjær den lyse delen av purren i 2 cm store biter, kok bitene så vidt møre i vann, tilsett smør, salt og noen stilker timian.
  4. Smelt sukkeret til karamell, tilsett appelsinjuice og kok ned til ca. halvparten. Tilsett kyllingkraft og småkok videre i 5-10 min. Smak til med honning, salt og pepper. Jevn evt. med maizena om ønskelig. Tilsett hakket persille ved servering.
    Smelt sukkeret til karamell, tilsett
appelsinjuice og kok ned til ca. halvparten.
Tilsett kyllingkraft og småkok videre i 5-10
min. Smak til med honning, salt og pepper.
Jevn evt. med maizena om ønskelig. Tilsett
hakket persille ved servering.
  5. Skjær potetene i 1 cm tykke skiver, varm olje og smør i stekepanne. Stek potetene til de er møre, unngå for høy varme. Salte og pepre.