Appelsinmarinert kalkunbiff

Appelsinmarinert kalkunbiff

Ingredienser

4 stk. kalkunbiff , evt. kalkunfilet skåret i biffer
10 stk. stjerneløk ca.

Appelsinmarinade

1 båt hvitløk i skiver
2 ss soyasaus
2 ss frisk ingefær revet
1 stk. appelsin saft og skall av
3 ss olivenolje
1 stk. stjerneanis

Juskokte knaskerøtter

1 pose knaskerøtter
1 dl appelsinjuice ca.
1 stk. stjerneanis (kan sløyfes)
sukker
salt
pepper

Rødvinsaus

1 pk. rødvinsaus
litt juis fra knaskerøttene
1 ss balsamicoeddik

Tidsforbruk

20-40 min

Vanskelighetsgrad

Lett

Appelsinmarinerte kalkunbiffer serveres med juskokte knaskerøtter og ferdig rødvinsaus fra pose som er smakt til med smør og balsamicoeddik.

  1. Bland alle ingrediensene til marianden. Legg kalkunbiffene i appelsinmarinaden. La dem marinere så lenge du har tid eller til neste dag.
  2. Ta biffene opp og tørk bort litt av marinaden. Stek kalkunbiff og delte stjerneløk i en panne med litt smør eller olje ca. 2 minutter på hver side. La filetene hvile litt i pannen. 
  3. Kok opp appelsinjus, stjerneanis, en liten klype sukker, salt og pepper. Legg i gulrøttene og kok til de er møre.
  4. Lag rødvinsaus av en pose rødvinsaus, litt jus (fra gulrøttene) og 1 ss balsamicoeddik. Litt kaldt smør røres evt. inn i sausen før servering.
  5. Server kalkunbiff på en seng av juskokte knaskegulrøtter, stekte stjerneløk og lettkokte grønnsaker. Tilsmakt rødvinsaus fra pose og kokte poteter passer bra til.

Oppskrift fra