Baconstekt kalkunfilet med baslamicosjy, grønnkål og eple

Baconstekt kalkunfilet med baslamicosjy, grønnkål og eple

Ingredienser

1,5 kg kalkunfilet
1,5 ts salt
1 ts pepper
2 ss smør , romtemperert
1 stk hvitløksfedd
1 potte persille , liten
10 stk salvieblader
200 gr bacon
1 stk appelsin
300 gr sjalottløk eller delikatesseløk
18 stk småpoteter , delt i to
700 gr grønnkål
4 stk epler f.eks. aroma
2 ss pinjekjerner
2 ss parmesan , finrevet
2 ss balsamicoeddik

Tidsforbruk

Over 60 min

Vanskelighetsgrad

Middels

Kalkunbrystfilet er svært fettfattig og kan godt få litt hjelp fra både smør og bacon for å bli saftigere. Et annet triks er å la kjøttet steke på lav varme over lengre tid, og la det hvile lenge nok før man skjærer i det.

 1. Ingredienser
  Ingredienser
 2. Bland smør, persille, salvie og hvitløk til urtesmør. Salte og pepre kalkunfileten og smør urte- og hvitløksmøret utover kjøttet. Legg baconskiver over brystet. Legg fileten i en ildfast form eller langpanne sammen med poteter delt i to, og sjalottløk. Press saften fra appelsinen over. Stek fileten på 150 grader i omtrent 1,5 time. Ved bruk av steketermometer er riktig kjernetemperatur 65 grader. La kjøttet hvile minst 30 minutter før du skjærer i det.
  Bland smør, persille, salvie og hvitløk til urtesmør. Salte og pepre kalkunfileten og smør urte- og hvitløksmøret utover kjøttet. Legg baconskiver over brystet. 
Legg fileten i en ildfast form eller langpanne sammen med poteter delt i to, og sjalottløk. Press saften fra appelsinen over.
Stek fileten på 150 grader i omtrent 1,5 time. Ved bruk av steketermometer er riktig kjernetemperatur 65 grader. La kjøttet hvile minst 30 minutter før du skjærer i det.
 3. Riv grønnkålbladene av stilken. Kast stilkene og skjær bladene i strimler. Skjær eplene i båter. Fres grønnkål og epler i olivenolje et par minutter. Tilsett pinjekjerner og smak til med salt og pepper. Riv litt parmesan over helt til slutt.
  Riv grønnkålbladene av stilken. Kast stilkene og skjær bladene i strimler. Skjær eplene i båter. Fres grønnkål og epler i olivenolje et par minutter. Tilsett pinjekjerner og smak til med salt og pepper. Riv litt parmesan over helt til slutt.
 4. Hell stekesjyen fra kalkunfileten over i en kasserolle og gi et oppkok. Tilsett balsamicoeddik. Skjær kalkunfileten i skiver og servér med poteter og løk fra langpannen, nystekt grønnkål og eple, og balsamicosjy som saus.
  Hell stekesjyen fra kalkunfileten over i en kasserolle og gi et oppkok. Tilsett balsamicoeddik.
Skjær kalkunfileten i skiver og servér med poteter og løk fra langpannen, nystekt grønnkål og eple, og balsamicosjy som saus.