Beer can chicken

Beer can chicken

Ingredienser

1 stk stor, fersk kylling
1 boks øl , stor, 5 dl
smør , eller olje
salt
pepper
marinade , glaze eller rub, valgfritt

Tidsforbruk

Over 60 min

Vanskelighetsgrad

Lett

Ufrivillig komisk utseende til tross: Dette er en fantastisk måte å grille hel kylling på! Dampen som slipper ut av boksen når væsken i den varmes opp, sirkulerer på innsiden av kyllingen og gjør at kjøttet tilberedes raskere, samtidig som det holder seg supersaftig og mørt. Gnir du i tillegg kyllingen med en god marinade, rub eller glaze på forhånd, er du garantert en kylling som dine sommergjester sent vil glemme! Her gir vi deg grunnoppskriften på den legendariske Beer Can Chicken!

  1. Tørk kyllingen inni og utenpå med kjøkkenpapir. Gni den deretter godt inn med litt olje eller smør. Krydre kjøttet over alt, gjerne under skinnet også.
  2. Åpne boksen og hell av halvparten av innholdet. Tre kyllingen nedover boksen med enden først, slik at den ser ut som om den står oppreist. Pass på at den kan stå stabilt på grillen alene!
  3. Grill kyllingen på indirekte varme under lokk, i ca. 1 — 1,5 timer. Fjern kyllingen fra grillen og la den hvile 10 minutter før du deler den opp.