Chili con kalkun

Chili con kalkun
Litt sunnere

Ingredienser

Chili con kalkun

600 g kalkunfilet
1 stk løk
1 stk rød paprika
2 fedd hvitløk
1 ts chilipulver
1 ts malt spisskummen
3 dl hønsekraft eller -buljong
1 boks hakkede tomater
1 boks hermetiske bønner
4 ss kesam
1 ts paprikapulver
nøytral olje til steking
salt
pepper

Tidsforbruk

20-40 min

Vanskelighetsgrad

Lett

Liekr du chili con carne? Prøv denne oppskriften på gryteretten chili con carne, men med kalkun! Spicy og sunn middagsfavoritt.

  1. Spicy og sunn middagsfavoritt som også kan lages med kyllingkjøttdeig eller -filet. Server gjerne med friske urter.
    Spicy og sunn middagsfavoritt som også kan lages med kyllingkjøttdeig eller -filet. Server gjerne med friske urter.
  2. Skjær kalkun i biter og brun bitene i olje.
    Skjær kalkun i biter og brun bitene i olje.
  3. Finhakk løk, paprika og hvitløk, og fres i olje i ca. 2-3 min. Tilsett spisskummen, chili- og paprikapulver, ha i kraft og tomater, kok opp og la småkoke i ca. 20 min.
    Finhakk løk, paprika og hvitløk, og fres i olje i ca. 2-3 min. Tilsett spisskummen, chili- og paprikapulver, ha i kraft og tomater, kok opp og la småkoke i ca. 20 min.
  4. Skyll bønnene og ha i gryten, og la koke 5. min. Smak til med salt og pepper, og server med kesam.
    Skyll bønnene og ha i gryten, og la koke 5. min. Smak til med salt og pepper, og server med kesam.
  5. Godt og enkelt! Næringsinnhold pr 100g: Energi kcal 92, protein 14g, karbohydrat 4g, fett 2g, derav mettet fett 0,4g, salt 0,5g. Utviklet i samarbeid med matforskningsinstituttet Nofima.
    Godt og enkelt! Næringsinnhold pr 100g: Energi kcal 92, protein 14g, karbohydrat 4g, fett 2g, derav mettet fett 0,4g, salt 0,5g. Utviklet i samarbeid med matforskningsinstituttet Nofima.