Eple- og sellerisuppe med kylling og hasselnøtter

Eple- og sellerisuppe med kylling og hasselnøtter
Litt sunnere

Ingredienser

3 stk kyllingfilet i små terninger
2 ss margarin til steking
salt
pepper
2 ss hasselnøtter grovhakket
1 ss grovhakket, frisk salvie

Eple- og sellerisuppe

1 stk grovhakket løk
1 stilk grovhakket stangselleri
1 ss olje til steking
0,5 stk sellerirot i terninger
2 stk Eple røde skrelt og i biter
1 kvist frisk timian
1 l vann
2 stk grønnsakbuljong hønsebuljongterning kan også brukes
salt
pepper
4 stk grove rundstykker

Tidsforbruk

20-40 min

Vanskelighetsgrad

Middels

Eple og selleri er en klassisk kombinasjon i matretter, her som en fantastisk suppe. Toppet med mør, norsk kylling i små terninger, hasselnøtter og frisk salvie er eple- og sellerisuppe en mild og super lunsj, middag eller kveldsrett.

  1. Lag eple- og sellerisuppe. Fres løk og stangselleri i en varm kjele med olje til det er blankt. Tilsett sellerirot, eple og timian, og fres videre i ca. 5 minutter. Rør om jevnlig slik at det ikke svir seg.
  2. Hell på vann og ha i buljongterning. Kok suppen på middels varme til grønnsakene er møre, 15-20 minutter.
  3. Trekk kjelen av platen og kjør suppen jevn med stavmikser, eller i en food-prosessor. Smak til med salt og pepper.
  4. Brun små terninger av kylling i en stekepanne med margarin, 2-3 minutter. Krydre med salt og pepper. Ha i grovhakkede hasselnøtter og salvie. Hell suppen i dype skåler og topp med stekt kylling, hasselnøtter og salvie. Server med grovt rundstykke.

Oppskrift fra

Tips

Skal du lage suppe til mange, eller vil forberede alle ingrediensene på forhånd, legg eplebitene i en bolle med kaldt vann og litt sitronsaft for å hindre oksidasjon og misfarging.

Relaterte oppskrifter