Fullkornpasta med kylling og pinjekjerner

Fullkornpasta med kylling og pinjekjerner
Litt sunnere

Ingredienser

Fullkornpasta med kylling og pinjekjerner

300 g kyllingfilet
400 g fullkornspasta
150 g sellerirot
1 stk løk
1 stk rød paprika
2 ss pinjekjerner
100 g ricotta
100 g ruccola
30 g parmesan
1 neve frisk basilikum
olivenolje til steking
salt
pepper

Tidsforbruk

20-40 min

Vanskelighetsgrad

Lett

En mettende pastarett som er lett å like. Oppskrift på kyllingsalat med pasta og grønnsaker som garantert blir en hit! Bruk gjerne vår kvalitetskylling Lerstang fra Jacobs Utvalgte.

  1. En mettende pastasalat med kylling som er lett å like. Kylling kan varieres med spinat, kokt fisk eller chevre. Bruk kålrot, sellerirot, persillerot eller gulrøtter etter smak i mosen.
    En mettende pastasalat med kylling som er lett å like. Kylling kan varieres med spinat, kokt fisk eller chevre. Bruk kålrot, sellerirot, persillerot eller gulrøtter etter smak i mosen.
  2. Kok pasta etter anvisning på pakken. Skjær selleri, løk og paprika i små terninger, hakk basilikum og skjær kylling i strimler.
    Kok pasta etter anvisning på pakken. Skjær selleri, løk og paprika i små terninger, hakk basilikum og skjær kylling i strimler.
  3. Fres grønnsaker i olje i ca. 4 min, tilsett kylling og stek til den er gjennomstekt, ca. 5 min. Rist pinje-kjerner i tørr stekepanne til de er gylne, ca. 3 min.
    Fres grønnsaker i olje i ca. 4 min, tilsett kylling og stek til den er gjennomstekt, ca. 5 min. Rist pinje-kjerner i tørr stekepanne til de er gylne, ca. 3 min.
  4. Vend inn kokt pasta, ricotta, ruccula og basilikum. Krydre med salt og pepper. Strø over pinjekjerner og riv over parmesan før servering.
    Vend inn kokt pasta, ricotta, ruccula og basilikum. Krydre med salt og pepper. Strø over pinjekjerner og riv over parmesan før servering.
  5. Godt og enkelt! Næringsinnhold pr 100g:  energi kcal 205, protein 13g, karbohydrat 20g, fett 8g, derav mettet fett 2,5g, salt 0,4g. Utviklet i samarbeid med matforskningsinstituttet Nofima.
    Godt og enkelt! Næringsinnhold pr 100g:  energi kcal 205, protein 13g, karbohydrat 20g, fett 8g, derav mettet fett 2,5g, salt 0,4g. Utviklet i samarbeid med matforskningsinstituttet Nofima.

Tips

Server gjerne en brokkolisalat ved siden av. Bruk gjerne vår kvalitetskylling Lerstang fra Jacobs Utvalgte.

Relaterte oppskrifter