Helstekt kylling med bønnesalat og stekte hvitløkspoteter

Helstekt kylling med bønnesalat og stekte hvitløkspoteter

Ingredienser

Kylling

1 stk stor kylling, ca. 1,5kg
100 g romtemperert smør
2 stk hvitløksfedd, hakket
2 ss hakket estragon
2 stk sitron

Hvitløkspoteter

800 g små gourmetpoteter, gjerne norske morenepoteter
0,5 dl matolje
1 stk fedd hvitløk
1 ss persille, hakket
1 ss sitronsaft

Tilbehør

1 pk aspargesbønner
1 pk bacon
0,5 stk rødløk
1 stk rømme, gjerne økologisk Rørosrømme
1 stk neve, grovhakkede hasselnøtter
salt
pepper
sitron

Tidsforbruk

Over 60 min

Vanskelighetsgrad

Lett

Prøv deg på helstekt kylling, servert med en nydelig bønnesalat og stekte hvitløkspoteter.

  1. Bland sammen smør, hvitløk, estragon og saften av en halv sitron. Bruk fingrene og lag en lomme mellom skinnet og kjøttet på kyllingbrystet, fyll urtesmøret inni lommen og klem godt utover, under skinnet. Vask sitronene, del i to og legg inni buken, skjær noen snitt i kyllinglårene og gni hele kyllingen godt inn med olje, salt og pepper. Stek på 180°C i ca. 1 til 1 ½ time til kjernetemperatur 64- 65°C, skru opp varmen mot slutten for en brunere overflate.
  2. Potetene: bland olje, hvitløk, persille og sitronsaft. Vend potetene i blandingen, sett dem inn i ovnen når det gjenstår 30 minutter. Kyllingen er klar når det kommer klar kjøttsaft fra kyllinglårene, la hvile i 10-15 minutter før oppdeling.
    Potetene: bland olje, hvitløk, persille og sitronsaft. Vend potetene
i blandingen, sett dem inn i ovnen når det gjenstår 30 minutter.
Kyllingen er klar når det kommer klar kjøttsaft fra kyllinglårene, la
hvile i 10-15 minutter før oppdeling.
  3. Imens lager du bønnesalat: Skjær endene av bønnene og del i to, kok i 1 minutt, avkjøl i iskaldt vann. Sprøstek baconbiter, finhakk løken og grovhakk nøttene. Bland bønner, bacon, rå løk og nøtter med rømme, smak til med salt og pepper.