Helstekt kylling med ovnsbakte rotgrønnsaker

Helstekt kylling med ovnsbakte rotgrønnsaker

Ingredienser

Kylling

1 stk kylling
salt
pepper

Syrlig urtesmør

smør
fersk timian
fersk rosmarin
1 stk sitron
1 stk hvitløk

Ovnsbakte rotgrønnsaker

3 stk gulrøtter
3 stk pastinakker
2 stk gul løk
1 stk sellerirot
1 stk sopp
1 stk poteter
1 stk persille
salt
pepper
olje
hvitvin
kyllingkraft

Tidsforbruk

Over 60 min

Vanskelighetsgrad

Middels

Høstens rotgrønnsaker smaker utmerket ovnsbakt til helstekt kylling. Denne oppskriften er enkel og en sikker vinner.

  1. Begynn med å lage syrlig urtesmør. Bland romtemperert smør med finhakket rosmarin, timian, litt revet sitronskall og hvitløk.
  2. Lag snitt i kyllingskinnet ved bryst og lår, og fyll med urtesmør. Krydre kyllingen med salt og pepper og gni inn resten av urtesmør hvis det er noe igjen.
  3. Stek kyllingen på sterk varme i panne så den får farge eller i ovn på 225ºC i 15 minutter. Senk deretter temperaturen til 160ºC.
  4. Grovhakk alle grønnsakene i passe store biter eller stenger. Bland alt sammen med litt finhakket persille, salt, pepper og litt olje. Legg grønnsakene i en langpanne med kyllingen øverst og hell på en god del hvitvin og kyllingkraft.
  5. La alt stå i ovnen i ca. 40 minutter på 160ºC til grønnsakene er myke og kyllingen har fått en gyllenbrun farge med en kjernetemperatur på ca. 70ºC. Hell gjerne på med mer hvitvin mens kyllingen er i ovnen. Server!