Honning- og sesampanert kalkunbryst

Honning- og sesampanert kalkunbryst

Ingredienser

1 kg kalkunfilet ca.
2 ss smør til steking
1,5 ts salt
kvernet pepper
2 dl hvitvin eller cider
1 dl hønsebuljong
2 ss sesamfrø
0,5 dl flytende honning
0,5 dl soyasaus
1 fedd hvitløk revet
2 stk sjalottløk
1 ss smør
2 dl silt sjy, evt med litt hvitvin
1 ts rød chili hakket
2 stk appelsiner saften av
2 dl crème fraîche

Tidsforbruk

Over 60 min

Vanskelighetsgrad

Lett

Se hvor lyst og lett et måltid med kalkunfilet kan være! Dessuten er serveringen ganske elegant, ikke sant?

  1. Krydre kalkunbrystet med salt og pepper, og brun på alle sider i en panne med smør.
  2. Legg det over i en ildfast form. Hell på vin og buljong og stek ved 180 °C i ca. 30 minutter, eller til det gjenstår 10 minutter av steketiden (avhengig av størrelsen).
  3. Sil fra sjyen. Rør sammen glasuren og pensle over fileten. Stek videre ved 225 °C i ca. 5 minutter. Pensle gjerne et par ganger.
  4. Dryss over sesamfrø og stek videre i ca. 15 minutter. La hvile i ca. 15 minutter.
  5. Finhakk løken og stek den blank i smør. Ha i chili, sjy/hvitvin og appelsinsaft og la det syde i ca. 10 minutter.
  6. Tilsett crème fraîche og kok ytterligere noen minutter. Ha i litt revet appelsinskall og smak til med salt og litt kvernet pepper.
  7. Skjær i skiver og server med kokte poteter, appelsinsaus, dampet nykål, lettkokte neper og sukkererter.

Oppskrift fra