Italiensk kyllinggryte

Italiensk kyllinggryte

Ingredienser

Italiensk kyllinggryte

1 stk stor fersk kylling
150 g sjampinjonger
1 stk løk
3 dl risottoris
1 neve bladpersille
1 liter kyllingkraft. eller buljong
50 g parmesan
smør
2 dl eplemost
salt
olje til steking
pepper

Tidsforbruk

20-40 min

Vanskelighetsgrad

Lett

Hel kylling gir mer for pengene og er ingen sak å dele. Følg linken nederst i oppskriften for å lese hvordan du deler kyllingen.

  1. Hel kylling gir mer for pengene og er ingen sak å dele. Stek gjerne kyllingklubbene for seg i ovnen.
    Hel kylling gir mer for pengene og er ingen sak å dele. Stek gjerne kyllingklubbene for seg i ovnen.
  2. Skjær sopp i skiver.
    Skjær sopp i skiver.
  3. Skrell og hakk løk og fres i olje, sammen med soppen, i en gryte i ca. 5 min.
    Skrell og hakk løk og fres i olje, sammen med soppen, i en gryte i ca. 5 min.
  4. Del kyllingen i 8-10 biter, brun bitene i olje i en stekepanne, og ha i gryten. Tilsett ris, eplemost og kraft.
    Del kyllingen i 8-10 biter, brun bitene i olje i en stekepanne, og ha i gryten. Tilsett ris, eplemost og kraft.
  5. La småkoke til risen er al dente i ca. 18-20 min. Rør inn smør og revet parmesan og smak til med salt og pepper. Topp med hakket persille.
    La småkoke til risen er al dente i ca. 18-20 min. Rør inn smør og revet parmesan og smak til med salt og pepper. Topp med hakket persille.
  6. Godt og enkelt!
    Godt og enkelt!

Oppskrift fra

Litt sunnere tips

Prøv en sunnere variant! Villris og fullkornsris er en kilde til kostfiber.

Relaterte oppskrifter