Kyllingkebab med tomatsalat og kesamtzatziki

Kyllingkebab med tomatsalat og kesamtzatziki
Litt sunnere

Ingredienser

Kyllingkebab med tomatsalat og kesamtzatziki

600 gram kyllingkjøttdeig
3 fedd hvitløk
1 liten neve frisk oregano
0,5 stk rød chili
2 ss pistasjnøtter
400 gram tomater
0,5 stk agurk
1 neve basilikumblader
0,5 dl olivenolje
1 beger kesam
125 gram lett mozzarella
salt
pepper

Tidsforbruk

20-40 min

Vanskelighetsgrad

Lett

Denne oppskriften på kebab av kylling med tomatsalat og tzatziki er en sunn og næringsrik koserett.

  1. Sunn og næringsrik koserett. Varier med krydder og urter etter smak. Server gjerne med ovnsbakte poteter.
    Sunn og næringsrik koserett. Varier med krydder og urter etter smak. Server gjerne med ovnsbakte poteter.
  2. Finhakk hvitløk, oregano og chili, grovhakk nøttene og bland med kyllingkjøttdeig. Klem lange boller rundt grillpinner, og stek dem i en grillpanne, ca. 3 min. på hver side. Krydre med salt og pepper.
    Finhakk hvitløk, oregano og chili, grovhakk nøttene og bland med kyllingkjøttdeig. Klem lange boller rundt grillpinner, og stek dem i en grillpanne, ca. 3 min. på hver side. Krydre med salt og pepper.
  3. Riv agurk og klem ut væsken. Finhakk 1 fedd hvitløk, bland med kesam og smak til med salt og pepper.
    Riv agurk og klem ut væsken. Finhakk 1 fedd hvitløk, bland med kesam og smak til med salt og pepper.
  4. Skjær tomater og mozzarella i skiver og anrett med basilikumblader på et fat og drypp over olivenolje. Server kyllingboller med dressing og tomatsalat.
    Skjær tomater og mozzarella i skiver og anrett med basilikumblader på et fat og drypp over olivenolje. Server kyllingboller med dressing og tomatsalat.
  5. Godt og enkelt! Næringsinnhold pr 100g: Energi kcal 107, protein 9g, karbohydrat 5g, fett 6g, mettet fett 2g, salt 0,5g. Utviklet i samarbeid med matforskningsinstituttet Nofima.
    Godt og enkelt! Næringsinnhold pr 100g: Energi kcal 107, protein 9g, karbohydrat 5g, fett 6g, mettet fett 2g, salt 0,5g. Utviklet i samarbeid med matforskningsinstituttet Nofima.

Tips

Server gjerne en brokkolisalat ved siden av.

Relaterte oppskrifter