Kyllingsalat à la Vietnam

Kyllingsalat à la Vietnam
Litt sunnere

Ingredienser

2 stk gulrøtter
1 stk rødløk
2 stk hjertesalat
300 g kyllingkjøtt, stekt/grillet
4 ss peanøtter hakkede
0,5 dl koriander grovhakket
0,5 dl mynte grovhakket

Dressing

1 stk rød chili
2 stk hvitløksfedd
1 ts revet ingefær
2 ss sukker
3 ss fish sauce
3 ss saft av lime
2 ss matolje

Tidsforbruk

20-40 min

Vanskelighetsgrad

Middels

Frisk vietnamesiskinspirerte kyllingsalat som fort kan bli en klassiker du har lyst til å lage igjen og igjen. Sterkt, syrlig, søtt og salt balanseres i dressingen med blant annet ingefær, chili og lime. De finsnittede grønnsakene gir massevis av krønsj, og kombinasjonen koriander og mynte gir ekstra smak og glede. Dette er det perfekte salatvalget når solen skinner, eller når du skulle ønske at den gjorde det.

  1. Rens, skyll, tørk og finsnitt hjertesalaten. Skrell gulrøttene og riv eller skjær dem i tynne strimler.
  2. Skrell og finsnitt løken, og finhakk hvitløken. Rens og finhakk chilien.
    Skrell og finsnitt løken, og finhakk hvitløken. Rens og finhakk chilien.
  3. Rør sammen alle ingrediensene til dressingen. Bland sammen salat, gulrøtter, løk, kylling, peanøtter, koriander, mynte og dressing. Anrett på tallerkener eller fat.

Tips

Peanøtter kan sløyfes, eller erstattes med cashewnøtter.

Relaterte oppskrifter