Kyllingsalat med bønner og linser

Kyllingsalat med bønner og linser
Litt sunnere

Ingredienser

3 stk kyllingfilet i små terninger, à 120 g
2 båter finhakket hvitløk
1 ss olje til steking
2 dl vann
1 stk hønsebuljongterning
1 ts chilipulver
0,5 stk saft av lime
salt
pepper
1 pk ertebønne-linsemiks, à 125 g
1 stk agurk
1 stk rød løk
2 stk hertesalat, revet i grove biter

Tidsforbruk

20-40 min

Vanskelighetsgrad

Middels

Kyllingsalat med mør, norsk kylling, bønner og linser er en lett og smakfull middag eller lunsj. Chili og lime gjør salaten frisk, syrlig og hot.

  1. Fres hvitløk raskt i en varm stekepanne med olje. Legg i terninger av kyllingfilet, hell på vann og ha i buljongterning. Sett på lokk og la det trekke i 2-3 minutter, eller til kyllingen er gjennomkokt.
  2. Smak til kyllingen med chilipulver, limesaft, salt og pepper. Kraften skal være sterk, men også syrlig. Avkjøl litt.
  3. Bland sammen ertebønne-linsemiks, agurk, rødløk og hjertesalat i en bolle. Hell kyllingbitene og kraften over i bollen med grønnsaker og bland godt.
  4. Anrett salaten i en stor bolle eller i dype tallerkener. Denne retten kan gjerne serveres med grovt brød.

Oppskrift fra