Parmesanbakt kylling med urter, tomat og fløte

Parmesanbakt kylling med urter, tomat og fløte
Litt sunnere

Ingredienser

700 g kylling
3 dl fløte
2 stk hvitløksfedd
2 stk tomater
1 stk purre
50 g parmesan
friske urter som timian, persille
salt
pepper

Tidsforbruk

20-40 min

Vanskelighetsgrad

Lett

Dette blir lett en familiefavoritt! Med mild og rund smak av tomat, fløte og parmesan, er dette noe for både store og små. Du kan gjerne bruke ren kyllingfilet selv om denne oppskriften har lår og bryst med skinn og ben.

  1. Salte og pepre kyllingstykkene og legg dem i en ildfast form. Skjær purren i skiver og tomaten i terninger. Fordel dem rundt kyllingen i formen.
    Salte og pepre kyllingstykkene og legg dem i en ildfast form. Skjær purren i skiver og tomaten i terninger. Fordel dem rundt kyllingen i formen.
  2. Bland fløten med finhakkede urter, parmesan, hvitløk, litt salt og grovkvernet pepper. Hell fløteblandingen over kylling og grønnsaker, og riv gjerne litt ekstra parmesan over til slutt.
    Bland fløten med finhakkede urter, parmesan, hvitløk, litt salt og grovkvernet pepper. Hell fløteblandingen over kylling og grønnsaker, og riv gjerne litt ekstra parmesan over til slutt.
  3. Bak kyllingen i ovnen på 200 grader i 30 minutter.
    Bak kyllingen i ovnen på 200 grader i 30 minutter.
  4. Server med enten ris, pasta, kokte eller moste poteter. Grønn salat er alltid godt ved siden av!