Røkte kalkun- og kyllingpølser med rotmos og pinjekjerner

Røkte kalkun- og kyllingpølser med rotmos og pinjekjerner
Litt sunnere

Ingredienser

Røkte kalkun- og kyllingpølser med rotmos og pinjekjerner

5 stk røkte kalkun- og kyllingpølser
0,5 stk brokkoli
250 g søtpoteter
500 g blandet rotfrukt
2 ss pinjekjerner
1 ss nøytral olje til steking
1 dl lettmelk
revet muskatnøtt
salt
pepper

Tidsforbruk

20-40 min

Vanskelighetsgrad

Lett

Digger dere pølser og potetmos? Prøv denne oppskriften på kalkun- og kyllingpølser med rotmos og pinjekjerner. En sunnere familiefavoritt.

  1. En sunnere familiefavoritt. Bruk kålrot, sellerirot, persillerot eller gulrøtter etter smak i mosen, kan også erstatte søtpoteter.
    En sunnere familiefavoritt. Bruk kålrot, sellerirot, persillerot eller gulrøtter etter smak i mosen, kan også erstatte søtpoteter.
  2. Del brokkoli i buketter, kok dem møre i vann, ca. 5 min. Skrell og skjær rotfrukt i små biter, kok dem møre i vann, ca. 10-12 min. og hell av.
    Del brokkoli i buketter, kok dem møre i vann, ca. 5 min. Skrell og skjær rotfrukt i små biter, kok dem møre i vann, ca. 10-12 min. og hell av.
  3. Varm opp melk, og mos rotfruktene med melken. Smak til med salt, pepper og muskatnøtt.
    Varm opp melk, og mos rotfruktene med melken. Smak til med salt, pepper og muskatnøtt.
  4. Rist pinjekjerner i en tørr stekepanne til de er gylne, ca. 3 min. Snitt pølsene, stek dem gylne i oljen og server med brokkoli, rotmos og pinjekjerner.
    Rist pinjekjerner i en tørr stekepanne til de er gylne, ca. 3 min. Snitt pølsene, stek dem gylne i oljen og server med brokkoli, rotmos og pinjekjerner.
  5. Godt og enkelt! Næringsinnhold pr 100g: energi kcal 105, protein  5,5g, karbohydrat 6g, fett 6,5g, derav mettet fett 2g, salt 0,7g. Utviklet i samarbeid med matforskningsinstituttet Nofima
    Godt og enkelt! Næringsinnhold pr 100g: energi kcal 105, protein  5,5g, karbohydrat 6g, fett 6,5g, derav mettet fett 2g, salt 0,7g. Utviklet i samarbeid med matforskningsinstituttet Nofima