Spicy omelettrull med kylling

Spicy omelettrull med kylling

Ingredienser

2 stk egg
1 ss soyasaus
1 ss olje , til steking
1 stk fullkornstortilla , ev lompe eller myk tacolefse
1 stk grillet kyllinglår
3 skiver hvitost , strimlet
0,5 ss asiatisk chilisaus , gjerne srisacha
0,5 ss sesamfrø
1 ts sesamolje
2 stk salatblad
1 stk vårløk , finhakket

Tidsforbruk

Under 20 min

Vanskelighetsgrad

Lett

Denne er asiatiskinspirerte omelettrullen med sterk chilisaus og kylling er enkel håndmat som er ferdig på få minutter, og kan varieres med akkurat det du har for hånden.

  1. Rens kyllinglåret for skinn og ben. Del kjøttet i passe biter.
  2. Visp sammen egg og soyasaus. Varm olje i en stekepanne og hell i sammenvispede egg. Trekk eggemassen innover mot midten slik at du former en omelett på størrelse med tortillalefsen.
  3. Fordel kyllingkjøtt og ost over omeletten når den begynner å stivne, og legg tortillalefsen på toppen. Trykk den godt ned, slik at den blir «limt» til omeletten og stek videre i ca. 1 minutt. Bruk en stekespade og snu omeletten slik at tortillalefsen kommer ned mot stekepannen. Stek videre i 1-2 minutter, til lefsen er varm og har fått litt farge.
  4. Løft over på en tallerken og ha på chilisaus, sesamfrø, sesamolje, salatblader og vårløk. Rull sammen som en tortilla og pakk den inn i matpapir.

Oppskrift fra