Taco med kylling og koriander

Taco med kylling og koriander
Litt sunnere

Ingredienser

12 stk mais- eller hvetetortillas
500 gr kyllingkjøttdeig
1,5 dl chilimania glaze
1 stk lime, saften av
1 ss flytende honning
2 ss vann
1 stk løk
1 stk rødløk
1 bunt koriander
1 ts salt
1 dl rømme

Tidsforbruk

Over 60 min

Vanskelighetsgrad

Middels

Oppskrift på krydret taco med kylling-kjøttdeig og frisk koriander.

  1. Bak små tortillalefser eller stikk ut fra ferdige lefser og stek dem i en varm, tørr panne. Legg dem så bøyd over rist over natten.
  2. Bak dem deretter i ovnen på 180 °C i ca. 15 min til de er sprø og gylne i kantene. Du kan også fritere dem, for så å legge over noe som gir bøy, f.eks. en tynn kjevle.
  3. Lag løk- og koriandersalsa: Visp sammen sitron, honning og vann med gaffel i en bolle. Skrell og kutt løken i ½ cm terninger og bland inn. La løken trekke noen minutter og tilsett grovhakket koriander rett før servering. Smak til med salt og pepper.
  4. Stek kyllingkjøttdeigen i en panne med litt matolje. Tilsett chilimania glaze og smak til med salt og pepper.
    Stek kyllingkjøttdeigen i en panne med litt matolje. Tilsett chilimania glaze og smak til med salt og pepper.
  5. Legg chilimania-kjøttdeig i bunnen av skjellene og topp det hele med koriander og løksalsa samt en rømmeklatt.