Thanksgivingkalkun med nøtter og cornbread

Thanksgivingkalkun med nøtter og cornbread

Ingredienser

1 stk kalkunfilet ,ca 1.5 kg, med skinn
olivenolje
salt
pepper

Maisbrød

5 dl maismel
2 ts bakepulver
1 ts natron
0,5 ts salt
2 stk egg
5 dl kulturmelk
30 gr smør

Nøtte-salsa

100 gr pekannøtter
100 gr pistasjenøtter
100 gr pinjekjerner , evt andre nøtter
100 gr svisker
100 gr aprikos
100 gr tørkede dadler ,evt andre frukter du selv ønsker
150 gr smør
3 ss soyasaus

Tidsforbruk

40-60 min

Vanskelighetsgrad

Middels

Stor, helstekt kalkun står sentralt i den amerikanske thanksgivingfeiringen. Vi feirer i litt mindre målestokk og lager et smakfullt måltid av kalkunfilet med tilbehør laget av de tradisjonelle råvarene.

  1. Bland mel, bakepulver, natron og salt i en stor bolle. Tilsett egg, skummet kulturmelk og baconfett. Rør alt sammen til en løs deig. Smør en 1.5 liters brødform og fyll den med deigen. Stek brødet ved 180 grader i 35 minutter eller til det er svakt gyllent. Avkjøl. Du kan også steke brødet i små porsjonsformer.
  2. Gni inn kalkunfileten med olje, salt og pepper. Stek den i ovnen ved 180 grader i ca. 50 minutter.
  3. Finhakk nøtter og frukter. Ha alt i en kjele med smør. La det stå og surre i ca. 10 minutter og smak til med soyasaus til slutt.
  4. Server kalkunen sammen med cornbread og nøttesalsa.

Oppskrift fra