Tortilla med revet kylling

Tortilla med revet kylling
Litt sunnere

Ingredienser

1 stk Kylling grillet

Hoisinsaus

1 dl hoisinsaus
1 ss fiskesaus (asiatisk)
1 ss søt soyasaus (kecap manis)
2 ts sesamolje
1 ts revet, frisk ingefær
1 båt finhakket hvitløk
1 ts finhakket rød chili
1 ss finhakket frisk koriander
2 ss grovhakkete peanøtter
1 ss limesaft
0,3 dl vann

Hvetetortilla

1,5 ss rapsolje
1 ts bakepulver
0,3 ts Salt
75 g byggmel
125 g hvetemel
1 dl vann

Tilbehør

0,5 stk frisk ananas, i staver
0,8 stk agurk, i staver
3 stk stangselleri, i staver
0,5 bunt frisk koriander
0,5 bunt mynte

Tidsforbruk

Over 60 min

Vanskelighetsgrad

Middels

Deilig krysning av kontinenter! Mexicansk tortilla fylt med mynte, ananas, agurk og revet kylling med hoisinsaus gir en fantastisk smakskombinasjon. Doble oppskriften og inviter til storfest!

  1. Bland sammen alle ingrediensene til hoisinsaus og la sausen stå en time for å trekke smak.
  2. Bland sammen ingrediensene til tortillalefser i en bolle til en smidig deig. Dekk bollen med plastfolie, og la den hvile i 20 minutter. Del deigen i 12 like store emner, form til boller og trykk dem litt flate. La dem hvile i 10 minutter på benken under et kjøkkenhåndkle med plastfolie over. Kjevle "bollene" ut til runde leiver på tykkelse med pannekaker.
  3. Stek tortillalefser i en tørr stekepanne på middels til sterk varme. Når lefsene blåser seg opp (bobler), snu dem og stek dem på andre siden. Legg ferdig stekte tortilla oppå hverandre innpakket i et kjøkkenhåndkle slik at de holder seg myke.
  4. Rens kylling fri for skinn og bein, riv kyllingkjøttet i mindre biter og bland det sammen med hoisinsausen. Anrett myke tortillalefser med ananas, agurk, stangselleri, frisk mynte og koriander og revet kylling med hoisinsaus.

Oppskrift fra