Fjorårslam av villsau

Fjorårslam av villsau
Villsauen går ute hele året og spiser av naturens eget spiskammer, noe som gjør dette kjøttet unikt og veldig godt.

Fjorårslam av villsau er kjøtt av dyr født i fjor vår. De er derfor litt større og mer kjøttfulle enn vanlige villsaulam. De har vokst i takt med hva naturen kan by på av mat gjennom to somre og en vinter. Dette er derfor kjøtt produsert i pakt med naturen. Smak og kjøttkvaliteten er forskjellig i forhold til vanlig hvit sau. Villsauen har ikke den spesielle “ullsmaken” som noen synes vanlig sau har. Smaken er kraftigere og kjøttet er grovere, men likevel veldig mørt. Mange mener det smaker mer “vilt” av villsaukjøtt. Villsauen går ute hele året og spiser av naturens eget spiskammer. Den spiser mye kystlyng, urter, brakje (einerbusker), einebær og gress. Dette preger smaken på kjøttet. Akkurat nå er dette noe av det beste du kan servere.