Hvilket pinnekjøtt skal du velge?

Hvilket pinnekjøtt skal du velge?

Fjellgarden Hovden:

På Fjellgarden Hovden lagar me mat av reine råvarer og med kjærleik til god mat. Pinnekjøtet vårt er tørka i frisk fjelluft og ein del av det er røykt på tradisjonelt vis i vår eiga røykestoge. Kjøtt- og Fjørfebransjens Landsforbund har tidlegare heidra pinnekjøtet vårt med gull og sølv i kåringa av "Årets julemat".

Vossakjøt:

Vårt Eldhusrøykte pinnakjøt og Urøykte pinnakjøt kan smykke seg med Spesialitet-merket frå Matmerk. Vossakjøt er smaken av førsteklasses råvarer og lokale foredlingstradisjonar. Vi får kjøtet frå utvalde slaktarar som er like stolte av sitt fag som vi er av vårt, og behandlar det med metodar som er perfeksjonerte gjennom generasjonar.

Gilde Gourmetlam:

Kjøttet tørkes i fjelluft på Gol, på tørkeloft, slik det ble gjort på "gamle-måten" før klimaskap tok over mye av denne prosessen.  Dette er med på å påvirke smaksbildet på pinnekjøttet da det ikke er noen konstant temperatur og fuktighet.  Gourmet lam pinnekjøtt fås både røkt og urøkt. Det røkte pinnekjøttet røykes med bøkespon og har en dempet røyksmak. Kvalitet og håndverk i alle ledd sikrer et resultat som løfter pinnekjøttmiddagen opp på høyfjellsnivå.

Gilde Eldhusrøkt pinnekjøtt:

Det er stor forskjell på bare or og bare ord. På Eldhus røyker vi med or levert av lokale bønder. Det er ikke mange produsenter som røyker med or, og dette bidrar selvfølgelig til at kjøttet får en helt spesiell smak. Røykeprosessen må for øvrig tilpasses både årstid, vær og temperatur.

Gilde Thulefjord:

Med lys døgnet rundt under midnattssolen og varme fra Golfstrømmen, er Nord-Norge en grønn oase i Arktis. Gress og urter byr på ekstra saftige og rike smaker, og gir spesielle kvaliteter til nordnorske lam. Også i tørkeprosessen spiller naturen en viktig rolle. Her benyttes ikke klimaskap, men frisk uteluft for å aktivt styre temperatur og luftfuktighet. Resultatet blir et unikt pinnekjøtt med mild og god fåresmak kombinert med avpasset saltsmak.

Tind:

Tind Spekevarer er ei av Noregs eldste spekematbedrifter og utmerkingane våre viser vi er blant dei beste. Vi liker å utvikle nye smakar, men pinnekjøtet vil vi skal smake slik det opprinneleg smakte. 

Helgø MENY

Historien om Helgø startet i Hillevåg i 1959, da kjøpmann Halvar Helgø åpnet Helgø Snarkjøp i Malmgården. I dag er Helgø MENY den eneste matvarebutikken i distriktet med eget kjøkken og produksjonsavdeling. Her lager de pålegg, salater og andre delikatesser av beste kvalitet. Pinnekjøtt og fenalår lages på den gode gamle måten, etter strenge kriterier.

Jacobs Utvalgte:

Jacobs Utvalgte pinnekjøtt er velsmakende pinnekjøtt fra Smedstuen Gård. Salting, modning og tørking er håndverksmessig gjort og basert på lokale resepter og historiske tradisjoner.

Smedstuen Gård:

Pinnekjøtt er laget av en lammeside med kam. Produktet har en rødgrå farge, og er gjennomsaltet. Pinnekjøttet skal bære preg av at det er godt tørket. Pinnekjøtt skal smake av speket lammekjøtt og ha en mild saltsmak.Produktet selges røkt eller urøkt. Smedstuen Gård gikk helt til topps med sitt pinnekjøtt i NM i kjøttprodukter 2004 og 2006. Mesterskapet avholdes annenhvert år. I 2009 ble Smedstuen Gård kåret til Norgesmester på urøkt pinnekjøtt.