Benfritt lammekjøtt Lam

Benfritt lammekjøtt

Dette er lammekjøtt uten ben og nesten uten fett, mørt, saftig og nydelig. Ofte fra lår eller bog. Egner seg ypperlig til raske og enkle retter samt finere gryteretter, panneretter og annen lammesnadder.

I sesong

  • Vinter
  • Vår
  • Sommer
  • Høst

Litt om Benfritt lammekjøtt

Beskrivelse

Dette er lammekjøtt uten ben og nesten uten fett, mørt, saftig og nydelig. Ofte fra lår eller bog. Egner seg ypperlig til raske og enkle retter samt finere gryteretter, panneretter og annen lammesnadder.

Bakgrunn

Det er ikke til å stikke under en stol at norsk lammekjøtt er noe av det beste du får tak i i verden. Mye av hemmeligheten bak den delikate smaken er at sauebøndene i Norge lar lammene beite i utmarken som gir en spesielt god smak på lammet, i gjennomsnitt er dyrene ute på beite i 90 prosent av hele sin oppvekstperiode.

Du kan til og med kjenne forskjell på hvor lammene kommer fra bare på grunnlag av smaken - kystlam vil smake helt annerledes enn lam som har beitet på fjellet eller har spist kløver og lyng på innlandet.

Innkjøp(mengde)

Bergen 150-200 gram per person. 

Forberedelser

Kjøttet bør romtempereres før det varmebehandles. 

Tilberedning

Brukes gjerne til gryteretter. Brunes raskt på sterk varme, la deretter trekke i vann/kraft i ca. 1,5 time.

Mer informasjon

www.matprat.no

MENY bruker cookies på sine nettsider for å gi deg en bedre brukeropplevelse. Ved å fortsette å bruke nettstedet, godtar du bruk av cookies.