Fårikålkjøtt Lam

Fårikålkjøtt

Visste du at fårikål er Norges nasjonalrett? Fårikål er opprinnelig laget av kjøtt fra sau, og ikke av lam som i hovedsak selges i butikkene i dag. Årsaken til at mange foretrekker lam er at smaken ikke blir like skarp som det ofte blir på kjøtt fra sau.

I sesong

  • Vinter
  • Vår
  • Sommer
  • Høst

Oppskrifter Lam

Tips

Fårikål blir mest smakfull når man bruker kjøtt med ben og fett, siden dette gir ekstra god kraft. Husk hel pepper til fårikålen!

Litt om Fårikålkjøtt

Beskrivelse

Dette er smaksrikt og saftig kjøtt fra bog, nakke, bryst og slagside hos får eller lam. Fårekjøtt har kraftigere smak enn lam.

Kjøttet inneholder ben og fett, noe som gir ekstra god kraft når det kokes. Lam får du hos Meny hele året, men visste du at årets ferske lam kommer på samme tid hvert eneste år? Litt avhengig av beiteforhold så slaktes årets lam i uke 36 hvert eneste år. Det vil si at fra ca. uke 37 vil du kunne få kjøpt årets ferske lam hos Meny. 

 

Bakgrunn

Det er ikke til å stikke under en stol at norsk lammekjøtt er noe av det beste du får tak i i verden. Mye av hemmeligheten bak den delikate smaken er at sauebøndene i Norge lar lammene beite i utmarken som gir en spesielt god smak på lammet, i gjennomsnitt er dyrene ute på beite i 90 prosent av hele sin oppvekstperiode.

Du kan til og med kjenne forskjell på hvor lammene kommer fra bare på grunnlag av smaken - kystlam vil smake helt annerledes enn lam som har beitet på fjellet eller har spist kløver og lyng på innlandet.

Næringsinnhold

100 gram fårikålkjøtt gir 18 g protein, 18 g fett og 235 kcal.

Anvendelse/bruksområde

Det mest innlysende er å bruke disse kjøttstykkene i Norges nasjonalrett: Fårikål. Men det finnes mange andre gode og lune gryteretter som dette kjøttet også kan brukes i, sammen med norske grønnsaker som har sesong samtidig. Lam er dessuten hyppig brukt både i indisk og nord-afrikansk matkultur, så her er det bare å prøve seg frem og eksperimentere med nye spennende krydder og nytt tilbehør!

Innkjøp(mengde)

Uten bein: 150 - 200 g kjøtt per person.

Med bein: 250-300 g kjøtt per person.

 

Tilberedning

Dette er kjøtt som trenger lengre tilberedningstid. Lang tid på svak eller moderat varme gir et saftig og mørt resultat.

MENY bruker cookies på sine nettsider for å gi deg en bedre brukeropplevelse. Ved å fortsette å bruke nettstedet, godtar du bruk av cookies.