Lammebaron Lam

Lammebaron

En mager og velsmakende variant av lammestek er utbenet lammesadel. Den kan tilberedes med eller uten fyll, og fremstår som en litt mer eksklusiv lammestek.

I sesong

  • Vinter
  • Vår
  • Sommer
  • Høst

Litt om Lammebaron

Beskrivelse

Lammebaron er utbenet sadel; ytrefilet med fettlokk.

Bakgrunn

Det er ikke til å stikke under en stol at norsk lammekjøtt er noe av det beste du får tak i i verden. Mye av hemmeligheten bak den delikate smaken er at sauebøndene i Norge lar lammene beite i utmarken som gir en spesielt god smak på lammet, i gjennomsnitt er dyrene ute på beite i 90 prosent av hele sin oppvekstperiode.

Du kan til og med kjenne forskjell på hvor lammene kommer fra bare på grunnlag av smaken - kystlam vil smake helt annerledes enn lam som har beitet på fjellet eller har spist kløver og lyng på innlandet.

Fangst

Lam får du hos Meny hele året, men visste du at årets ferske lam kommer på samme tid hvert eneste år? Litt avhengig av beiteforhold så slaktes årets lam i uke 36 hvert eneste år. Det vil si at fra ca. uke 37 vil du kunne få kjøpt årets ferske lam hos Meny.

Innkjøp(mengde)

Bergen 150-200 gram per person. 

Forberedelser

Kjøttet bør romtempereres før det varmebehandles. 

Tilberedning

Lammebaron kan gjerne fylles med urter og hvitløk, eller pesto. Brunes i panne og etterstekes i ovn. Serveres for eksempel med rotgrønnsaker. 

Mer informasjon

www.matprat.no

MENY bruker cookies på sine nettsider for å gi deg en bedre brukeropplevelse. Ved å fortsette å bruke nettstedet, godtar du bruk av cookies.