Lammecarré Lam

Lammecarré

Lammecarré er et smaksrikt, saftig og svært mørt stykke. Den brukes hel som lammekrone og kjennetegnes ved beinpipene som gir den et ekstra flott utseende.

I sesong

  • Vinter
  • Vår
  • Sommer
  • Høst

Tips

Ønsker du å imponere er lammecarré tingen!

Litt om Lammecarré

Beskrivelse

Lammecarréen sitter langs ryggdelen på lammet, mellom forpart og sadel. Råvaren er ”nyrestykket” (lammerygg med ribben på). Ryggbenet skal sages av, og kjøttet mellom ribbenene trimmes vekk. 

Dette er et smaksrikt, saftig og svært mørt stykke. Den brukes hel som lammekrone og kjennetegnes ved beinpipene som gir den et ekstra flott utseende.

Bakgrunn

Det er ikke til å stikke under en stol at norsk lammekjøtt er noe av det beste du får tak i i verden. Mye av hemmeligheten bak den delikate smaken er at sauebøndene i Norge lar lammene beite i utmarken som gir en spesielt god smak på lammet, i gjennomsnitt er dyrene ute på beite i 90 prosent av hele sin oppvekstperiode.

Du kan til og med kjenne forskjell på hvor lammene kommer fra bare på grunnlag av smaken - kystlam vil smake helt annerledes enn lam som har beitet på fjellet eller har spist kløver og lyng på innlandet.

Næringsinnhold

100 gram lammecarrée gir 18,3 g protein, 17,1 g fett og 227 kcal.

Anvendelse/bruksområde

Dette er en delikatesse og skikkelig festmat som vil imponere gjestene både med smak og utseende. Lammecarré passer også godt på grillen.

Fangst

Lam får du hos Meny hele året, men visste du at årets ferske lam kommer på samme tid hvert eneste år?

Litt avhengig av beiteforhold så slaktes årets lam i uke 36 hvert eneste år. Det vil si at fra ca. uke 37 vil du kunne få kjøpt årets ferske lam hos Meny. 80% av slaktingen i Norge foregår på høsten. Et lam veier i gjennomsnitt 15-20 kilo når det slaktes.

 


Innkjøp(mengde)

Med bein: 250 – 350 g per person.

Forberedelser

Råvaren er ”nyrestykket” (lammerygg med ribben på). Ryggbenet skal sages av, og kjøttet mellom ribbenene trimmes vekk. 

Tilberedning

Dette møre kjøttet trenger forsiktig og rask tilberedning, og kjernen skal være rosa. Skjær gjerne noen fine ruter i fettet før du bruner carréen 1-2 minutter i en varm stekepanne. Ferdigstek kjøttet i ovnen på 175 grader i 10-20 minutter. Bruke steketermometer. Kjøttet er klart når kjernetemperatur er 58-60 grader.

På grill trenger carré ca. 15 minutter på moderat varme.

MENY bruker cookies på sine nettsider for å gi deg en bedre brukeropplevelse. Ved å fortsette å bruke nettstedet, godtar du bruk av cookies.