Lammedeig Lam

Lammedeig

Er lammekjøtt som er kvernet, perfekt til middelhavsretter som Moussaka og Greske lammeboller.

I sesong

  • Vinter
  • Vår
  • Sommer
  • Høst

Litt om Lammedeig

Beskrivelse

Lammedeig kan brukes som vanlig kjøttdeig til all verdens spennende retter hvor du ønsker litt ekstra spiss på smaken. Lammedeig er mye brukt i land som spiser lite svin og storfekjøtt, som f. eks Hellas og Tyrkia.  

Bakgrunn

Det er ikke til å stikke under en stol at norsk lammekjøtt er noe av det beste du får tak i i verden. Mye av hemmeligheten bak den delikate smaken er at sauebøndene i Norge lar lammene beite i utmarken som gir en spesielt god smak på lammet, i gjennomsnitt er dyrene ute på beite i 90 prosent av hele sin oppvekstperiode.

Du kan til og med kjenne forskjell på hvor lammene kommer fra bare på grunnlag av smaken - kystlam vil smake helt annerledes enn lam som har beitet på fjellet eller har spist kløver og lyng på innlandet.

Tilberedning

Hvis du steker en for stor porsjon lammedeig har stekepanna lett for å avkjøles, og klammedeigen "koker" istedenfor å steke. Gjør følgende for å få deigen stekt: - Stek ikke mer enn 200-300 g lammedeig av gangen - Bruk sterk varme, og la stekepanna bli ordentlig varm før deigen legges i. - La deigen steke litt før du begynner å røre - Begynner det å koke, ta ut deigen og begynn på nytt med sterkere varme.

MENY bruker cookies på sine nettsider for å gi deg en bedre brukeropplevelse. Ved å fortsette å bruke nettstedet, godtar du bruk av cookies.