Lammefilet Lam

Lammefilet

Ytrefileten er yttersiden av ryggen. Ytrefileten er en mager og mør delikatesse. Indrefileten sitter på innsiden av sadelen som går langs ryggen på lammet. Et svært mørt og delikat stykke med mild smak.

I sesong

  • Vinter
  • Vår
  • Sommer
  • Høst

Tips

Er du så heldig å ha skogsopp kan du enkelt lage norsk gourmetmat med lammefilet.

Litt om Lammefilet

Beskrivelse

Ytrefileten er yttersiden av ryggen. Ytrefileten er en mager og mør delikatesse. Den kan helstekes eller grilles, og har kort tilberedningstid.  

Indrefileten sitter på innsiden av sadelen som går langs ryggen på lammet. Et svært mørt og delikat stykke med mild smak. Indrefileten på lam er svært liten. Vi kan ikke garantere at denne finnes i alle MENY-butikker.

Bakgrunn

Det er ikke til å stikke under en stol at norsk lammekjøtt er noe av det beste du får tak i i verden. Mye av hemmeligheten bak den delikate smaken er at sauebøndene i Norge lar lammene beite i utmarken som gir en spesielt god smak på lammet, i gjennomsnitt er dyrene ute på beite i 90 prosent av hele sin oppvekstperiode.

Du kan til og med kjenne forskjell på hvor lammene kommer fra bare på grunnlag av smaken - kystlam vil smake helt annerledes enn lam som har beitet på fjellet eller har spist kløver og lyng på innlandet.

Næringsinnhold

I 100 gram la ytrefilet er det 120 kcal, 3,9 gram fett, 0 gram karbohydrater, og 21,3 gram proteiner.

Anvendelse/bruksområde

Når kun det beste er godt nok. Lammefilet er oftest ytrefilèten. Indrefilet er veldig liten. Ytrefileten kan brukes med eller uten skinnsiden på. Strip opp skinnsiden med en skarp kniv og gi den et par minutter under grillen til slutt.

Fangst

Lam får du hos Meny hele året, men visste du at årets ferske lam kommer på samme tid hvert eneste år? Litt avhengig av beiteforhold så slaktes årets lam i uke 36 hvert eneste år. Det vil si at fra ca. uke 37 vil du kunne få kjøpt årets ferske lam hos Meny.

Innkjøp(mengde)

Beregn 150-200 gram per person. 

Forberedelser

Kjøttet bør romtempereres før det varmebehandles. 

Tilberedning

En ytrefilet på 200 gram brunes raskt i en panne og etterstekes i ovn på 125 grader i ca 20 miutter. 

Ønsker du den medium stekt tilsvarer det 65-70 grader. Ved 60 grader er den lite stekt og ved 76 grader er den gjennomstekt. 

Mer informasjon

www.matprat.no

MENY bruker cookies på sine nettsider for å gi deg en bedre brukeropplevelse. Ved å fortsette å bruke nettstedet, godtar du bruk av cookies.