Lammekoteletter Lam

Lammekoteletter

Kotelettene skjæres fra sadelen som går langs ryggen til lammet. Kjøttet sitter på bein og har en synlig fettrand.

I sesong

  • Vinter
  • Vår
  • Sommer
  • Høst

Litt om Lammekoteletter

Beskrivelse

Kotelettene skjæres fra sadelen som går langs ryggen til lammet. Kjøttet sitter på bein og har en synlig fettrand. 

Lam får du hos Meny hele året, men visste du at årets ferske lam kommer på samme tid hvert eneste år?Litt avhengig av beiteforhold så slaktes årets lam i uke 36 hvert eneste år. Det vil si at fra ca. uke 37 vil du kunne få kjøpt årets ferske lam hos Meny.

 

Bakgrunn

Det er ikke til å stikke under en stol at norsk lammekjøtt er noe av det beste du får tak i i verden. Mye av hemmeligheten bak den delikate smaken er at sauebøndene i Norge lar lammene beite i utmarken som gir en spesielt god smak på lammet, i gjennomsnitt er dyrene ute på beite i 90 prosent av hele sin oppvekstperiode.

Du kan til og med kjenne forskjell på hvor lammene kommer fra bare på grunnlag av smaken - kystlam vil smake helt annerledes enn lam som har beitet på fjellet eller har spist kløver og lyng på innlandet.

Næringsinnhold

100 gram lammekoteletter gir 18 g protein, 17 g fett og 225 kcal.

Anvendelse/bruksområde

Lammekoteletter har akkurat som svinekoteletter utrolig mange bruksområder, og bare fantasien setter grenser. De er like gode naturell som marinerte, på grillen eller i stekepanna. 

Innkjøp(mengde)

Med bein: 250 – 350 g per person.

Forberedelser

Som alt kjøtt bør lammekoteletter også være romtempererte før de stekes. 

Tilberedning

Dette er mørt kjøtt med mye smak og kan tilberedes på utallige måter. De har mye egensmak og for å variere litt kan det være gøy å marinere kjøttet. F.eks med frisk ingefær, hvitløk, salt og pepper, eller andre urter som timian.

Ha god og varm panne og la smøret/margarinen få bruse ferdig i panna og bli brunt før du legger i kjøttet. Stek 2-3 minutter på hver side, skru ned varmen og stek videre 2-3 minutter til på lavere varme.

Hvis du ikke vil ha fettet, er det lurt å skjære det vekk etter at kjøttet er stekt. Da blir kjøttet saftigst og beholder mer smak.

På grill trenger lammekoteletter 3-4 minutter på hver side.

MENY bruker cookies på sine nettsider for å gi deg en bedre brukeropplevelse. Ved å fortsette å bruke nettstedet, godtar du bruk av cookies.