Lammeskank Lam

Lammeskank

Den nederste delen på lammelåret er full av god smak, men trenger litt lengre tilberedningstid for å bli mørt.

I sesong

  • Vinter
  • Vår
  • Sommer
  • Høst

Oppskrifter Lam

Litt om Lammeskank

Beskrivelse

Et stadig mer populært stykke kjøtt. Lam får du hos Meny hele året, men visste du at årets ferske lam kommer på samme tid hvert eneste år? Litt avhengig av beiteforhold så slaktes årets lam i uke 36 hvert eneste år. Det vil si at fra ca. uke 37 vil du kunne få kjøpt årets ferske lam hos Meny.

Skanken sitter nederst på bakbeinet til lammet. Dette er i utgangspunktet et seigt stykke kjøtt, men det blir utrolig saftig, smaksrikt og mørt med riktig tilberedning.

Bakgrunn

Det er ikke til å stikke under en stol at norsk lammekjøtt er noe av det beste du får tak i i verden. Mye av hemmeligheten bak den delikate smaken er at sauebøndene i Norge lar lammene beite i utmarken som gir en spesielt god smak på lammet, i gjennomsnitt er dyrene ute på beite i 90 prosent av hele sin oppvekstperiode.

Du kan til og med kjenne forskjell på hvor lammene kommer fra bare på grunnlag av smaken - kystlam vil smake helt annerledes enn lam som har beitet på fjellet eller har spist kløver og lyng på innlandet.

Næringsinnhold

100 gram lammeskank gir 19,1 g protein, 11,6 g fett og 181 kcal.

Anvendelse/bruksområde

Lammeskank har mange bruksområder, og dette er en råvare flere og flere for øynene opp for.

Hovedsesongen for lam i Norge er på høsten. Passer perfekt sammen med de norske rotfruktene som har sesong samtidig. Lam er også hyppig brukt både i indisk og nord-afrikansk matkultur, så her er det bare å prøve seg frem og eksperimentere med nye spennende krydder og nytt tilbehør!

 

Innkjøp(mengde)

Med bein: 250 – 350 g per person.

Uten bein: 150 – 250 g per person.

Tilberedning

Tilberedes i gryte, bakes i ovnen i leirgryte eller i form dekket med folie.

 Lammeskanker blir ordentlig saftige, smaksrike og møre når de får lang tid på lav varme. De kan godt få 2-3 timer på 125 grader i ovnen eller i en jerngryte på svak varme på plata. Dekk evt til med lokk eller aluminiumsfolie og sett i ovn på 180 °C i 1 1/2 - 2 timer, til kjøttet løsner fra bena. Hvis du har god tid kan de stekes i ovn på 150 °C i ca. 4 timer til kjøttet løsner fra bena.

Braiser dem med dine favoritturter og krydder, i vin eller kraft eller øl, med eller uten grønnsaker. 

 

 

MENY bruker cookies på sine nettsider for å gi deg en bedre brukeropplevelse. Ved å fortsette å bruke nettstedet, godtar du bruk av cookies.