Fetaburger med lammekjøtt

Fetaburger med lammekjøtt

Ingredienser

Fetaburger med lammekjøtt

800 gr lammedeig
1 ts salt
1 ss dijonsennep
1 ss frisk persille, hakket
2 fedd hvitløk
1 stk sjalottløk
100 gr fetaost
4 stk hamburgerbrød

Tidsforbruk

20-40 min

Vanskelighetsgrad

Middels

Fetaburger med urter, sitron og lammedeig

  1. Arbeid salt og grovkvernet pepper, sennep, persille og den finkuttede løken inn i lammedeigen så du får en jevn og fin deig. La deigen hvile litt før du griller, slik at smakene får satt seg ordentlig.
  2. Del deigen i 4 og legg biter av fetaost inni. Press emnene flate til burgere. Jo tynnere burger, jo kortere tid tar den å steke.
  3. Grill eller stek burgerne på begge sider på høy varme, så de får en fin stekeskorpe. Flytt dem deretter over i hvilesonen, hvor de stekes ferdig i 3–5 minutter, alt etter hvor tynne burgerne er, og hvor godt stekt du vil ha dem.
  4. Sett burgerne på bordet sammen med de ingrediensene du foretrekker, for eksempel burgerbrød (som du har grillet litt), salat, tomat, rødløk, BBQsaus og tzatziki.

Oppskrift fra

Litt sunnere tips

Skjær poteter i båter og bak i ovnen med frisk rosmarin, hakket hvitløk, salt, pepper og olivenolje. Ca 40 min på 220 grader. Kjempegodt til burger, og litt sunnere enn pommes frites!

Relaterte oppskrifter