Lammecarré med pære- og blåbærsalsa

Lammecarré med pære- og blåbærsalsa

Ingredienser

Pære- og blåbærsalsa

3 stk pære
3 ss eplesyltetøy eller most
1 ss frisk timian finhakket
1 ss frisk rosmarin finhakket
1 ss frisk mynte finhakket
1 dl blåbær -sirup
2 ss søt chilisaus
1 ss søt soyasaus (kecap manis)
2 ss tabasco
6 ss eplecidereddik
0,5 dl olje
0,3 ts pepper
0,5 ts salt

1,2 kg lammecarré

Tidsforbruk

Over 60 min

Vanskelighetsgrad

Lett

I VM i grilling 2007 i USA tok et norsk lag bronse. På menyen sto lammecarré med pære- og blåbærsalsa. Men ikke la deg skremme, dette er en rett det er fullt mulig å grille hjemme.

  1. Start med pære- og blåbærsalsaen. Skrell pærene, grilles under lokk på indirekte varme i minimum en time.
  2. Finhakk pærekjøttet eller kjør det glatt med en stavmikser og bland det sammen resten av ingrediensene.
  3. Varm opp salsaen og smak til med salt og pepper. Lag den gjerne dagen før, slik at smaken får utviklet seg mest mulig.
  4. Lammecarrè: Ha på salt og pepper og brun kjøttet over sterk varm ca. 2 minutter.
  5. Smør salsa over kjøttet og legg det over på ”kjølig” sone i grillen. Smør gjerne på litt salsa underveis. Grill så på indirekte varme til steketermometeret viser 60 graders kjernetemperatur.
  6. Server resten av pære- og blåbærsalsa som saus.

Oppskrift fra

Tips

Du behøver ikke å grille pærene først. Du kan også tilsette litt flytende røykaroma for å få røyksmak på salsaen.

Relaterte oppskrifter