Lammelår i skiver med middelhavssalat

Lammelår i skiver med middelhavssalat

Ingredienser

2 skiver lammelår , á ca 200 g
0,5 ts salt
0,5 ts grovkvernet pepper
1 ss frisk oregano
olivenolje til steking

Middelhavssalat

2 stk tomat , i skiver
100 g fetaost
10 stk oliven
0,5 stk rødløk , grovhakket
2 ss frisk mynte , grovhakket
1 ss olivenolje
0,5 stk sitron i båter til servering

Tidsforbruk

20-40 min

Vanskelighetsgrad

Middels

En bris fra Middelhavet, med norsk lam i god kombinasjon med en smakfull salat med tomat, oliven, mynte og fetaost.

  1. Krydre lammeskivene med salt, pepper og oregano. Ha olje i en varm stekepanne og stek skivene på begge sider til de har en gyllen farge. Stek dem i flere omganger om skivene er store. Legg skivene over i en ildfast form og stek dem videre i stekeovnen på 200 grader i ca. 20 minutter.
  2. Legg tomat, fetaost, oliven, rødløk og mynte på et fat, fjøl eller på tallerkener. Ringle over litt olivenolje og sitron rett før maten skal nytes.

Oppskrift fra