Marokkansk lammelår i skiver

Marokkansk lammelår i skiver

Ingredienser

Marokkansk lammelår i skiver

800 gr lammelår
2 stk Løk
7 fedd Hvitløk
7 stk tørket aprikos
2 ts spisskummin
1 ts malt koriander
0,5 ts kanel
4,5 dl vann
0,5 stk sitron, saften av
3 stk frisk persille, flatbladet
3 ss frisk koriander
3 ss frisk mynte

Tidsforbruk

Over 60 min

Vanskelighetsgrad

Middels

Lam er populært i mange land og tilberedes gjerne med urter og frukt. Prøv denne spennende varianten inspirert av Marokko med aprikos og koriander.

  1. Skjær løk i båter og del aprikosene i to. Salte og pepre kjøttet. Brun det raskt på begge sider i en jerngryte.
  2. Tilsett løk, hvitløk, aprikoser, kanel, koriander og spisskumin, og la det frese med et par minutter.
  3. Hell på vann i gryten til kjøttet akkurat er dekket, og skvis over sitronsaft. Gi kraften et oppkok og smak til med salt og pepper. La kjøttet småkoke på lav varme under lokk i 1-2 timer. Sjekk underveis at det er nok væske i gryta og om kjøttet er mørt.
  4. Til slutt: Bland finhakket persille, koriander og mynte. Fordel dette over kjøttet og la det koke med de siste 15 minuttene før servering.
  5. Servér med en luftig og deilig couscous eller ris ved siden av.