Provencalsk lammelår på grønnsaksseng

Provencalsk lammelår på grønnsaksseng

Ingredienser

Ingredienser

1 stk lammelår
2 ss provencekrydder
1 ss dijonsennep
2 ss soyasaus
4 fedd hvitløk
5 ss olivenolje
2 dl brødrasp
1 ts grovkvernet pepper
1 liten aubergin
1 stk squash grønn
2 s paprika
2 løk
10 stk cherrytomater

Tidsforbruk

Over 60 min

Vanskelighetsgrad

Lett

Deilig oppskrift på lammestek som nærmest lager seg selv! Ferdig på 2 timer. Middelhavsinspirert lam med grønnsaker er perfekt søndagsmiddag med familien.

  1. Steken kan stå lengre i ovnen på lavere varme, om du skal på tur!
    Steken kan stå lengre i ovnen på lavere varme, om du skal på tur!
  2. Forvarm ovnen til 175 °C. Bland provencekrydder, dijonsennep, soyasaus, hakket hvitløk, 3 ss olivenolje, brødrasp og pepper, og smør det jevnt over lammelåret.
    Forvarm ovnen til 175 °C. Bland provencekrydder, dijonsennep, soyasaus, hakket hvitløk, 3 ss olivenolje, brødrasp og pepper, og smør det jevnt over lammelåret.
  3. Ha 2 ss olivenolje i en langpanne. Stikk et steketermometer i den tykkeste delen av kjøttet og legg lammelåret i panne. Del aubergine, squash, paprika og løk i biter. Ha grønnsakene og hele cherrytomater i pannen, og stek lammelåret til det har kjernetemperatur på 70 °C, ca. 1 ½ time.
    Ha 2 ss olivenolje i en langpanne. Stikk et steketermometer i den tykkeste delen av kjøttet og legg lammelåret i panne. Del aubergine, squash, paprika og løk i biter. Ha grønnsakene og hele cherrytomater i pannen, og stek lammelåret til det har kjernetemperatur på 70 °C, ca. 1 ½ time.
  4. La kjøttet hvile litt før servering.
    La kjøttet hvile litt før servering.
  5. Godt og enkelt!

Tips

Normal steketid for lammestek på ca. 2,5 kg er ca. 3 timer.

Relaterte oppskrifter