Sennepsbakt lammecarré med søte rotgrønnsaker

Sennepsbakt lammecarré med søte rotgrønnsaker

Ingredienser

1,2 kg lammecarré
1 ts salt
0,5 ts pepper
2 ss margarin til steking
2 ss grov sennep , gjerne rød Dijon
500 g gulrot
500 g kålrot
500 g knollselleri (sellerirot)
1 stk. rødløk
1 stk. fennikel
2 ss smør
3 ss frisk estragon finhakket
1 ts salt
4 stk. potet store
1 stk. rødløk
1 ss olivenolje
2 ts frisk timian finhakket
0,5 ts salt
0,3 ts pepper
1 ss grov sennep
4 ss soyasaus
1,5 dl kraft fra steken Ca
1 ss smør

Tidsforbruk

Over 60 min

Vanskelighetsgrad

Middels

Hvis du er på jakt etter å imponere gjestene dine, har du kommet til den rette oppskriften.

  1. Salte og pepre kjøttet og brun det raskt i en stekepanne. Smør det inn med sennep og ha det i en ildfast form. Stekes på 175 grader i ca 20 minutter. Tas ut når steketermometeret viser 60 graders kjernetemperatur.
  2. Skrell og kutt grønnsakene i tykke fyrstikkliknende biter (Julienne) og ha de i en ildfast form sammen med salt og smør. Bakes i ovn på 175 grader i ca 45 minutter. Vend inn estragon før servering.
  3. Potetene skrelles og skjæres i tynne skiver. Det samme med rødløken. Lag stabler med lagvis potet, løk, timian og krydder inne i en metallring, eller så kan du fylle det i små ildfaste former. Bakes i ovn på 175 grader i ca 45 -60 minutter.
  4. Sausen lages ved å ha sennep, soya, sjy i en liten kjele. Kok opp og rør inn smør før servering.

Oppskrift fra