Ytrefilet av lam med piperade

Ytrefilet av lam med piperade

Ingredienser

Piperade

2 ss olje
2 ss tomatpuré
1 stk gul paprika i biter
1 stk rød paprika i biter
1 stk rødløk i båter
3 stk tomat i båter
4 båt hvitløk finhakket
1 dl hvitvin
1 dl lammekraft eller buljong
2 ss frisk rosmarin finhakket
1 ts salt
1 ts pepper

Lam

800 g ytrefilet av lam
1 ts salt
1 ts pepper
2 ss margarin eller olje til steking

Tidsforbruk

20-40 min

Vanskelighetsgrad

Lett

Piperade er et klassisk fransk tilbehør, ikke så altfor ulikt ratatouille. Smaker ypperlig til lammefileten.

  1. Brun kjøttet raskt i en stekepanne, etterstek i ovnen på 125 °C i ca. 20 minutter. La det hvile i 10 minutter.
  2. Varm opp oljen og surr tomatpuré, paprika, løk, tomater, hvitløk og krydder. Tilsett vin og kraft og kok opp. Smak til piperaden med salt og pepper.
  3. Skjær kjøttet i biter eller skiver og servér med piperade.
  4. Servér med potetpuré eller salat.

Oppskrift fra

Tips

Vend 3 sammenpiskede egg i piperaden for å gjøre den fyldigere, da kalles den baskisk omelett.

Relaterte oppskrifter