Biffskolen

Biffkjøtt er et samlebegrep for de fem møreste filetene fra storfe; indrefilet, ytrefilet, entrecôte, mørbrad og flatbiff. Men hvilken biff skal du egentlig velge?

Se video ovenfor for tilberedning av biff

Indrefiletene - sitter på innsiden, og helt bakerst på oksekammen. Dette er det absolutt møreste kjøttet på dyret, og et godt valg for deg som ønsker det beste av det beste. Dette kjøttet egner seg like godt til helsteking som til biff i skiver!

Ytrefiletene - sitter på ryggens ytterside og strekker seg fra låret og langt fram på ryggen. Også denne egner seg til både helsteking og skiver, men er bare halvparten så mør som indrefileten. 

 

Entrecôtener den eneste bifftypen som kommer fra forparten av dyret. Entrecôten har ofte fin marmorering, som kan ses ved de mange hvite fettstripene i kjøttet. Dette fettet smelter under stekingen og gir ekstra god smak, og gjør entrecôten til den saftigste og mest smaksrike biffen. Egner seg godt som biff, og i gryteretter.

Mørbradbiffen- kommer fra den øverste delen på låret, og er et finfibret og ganske mørt kjøtt. Denne passer utmerket til biffstykker, men kan også strimles eller stekes hel.

Stek biffen perfekt!

MEDIUM

GODT STEKT

52-56 grader

58-64 grader

66-68 grader

Godt tips: Hvis du er usikker på hvor mør biffen er, kan du se etter mørhetsskalaen på pakningen!


Mørbrad & Entrecote - Egner seg godt som biff og i gryteretter.

Ytrefilet - God som biff eller helstekt.

Indrefilet - Meget god som helstekt eller biffstykker.

 

Kokkens tips: Det møreste kjøttet er det som får ligge helt til holdbarhetsdatoen går ut! 

Trenger du litt inspirasjon? Her har vi plukket ut noen knallgode oppskrifter!

Bifftaco med grov tortilla og chilibønner er en eksotisk kombinasjon som garantert blir en suksess.

Biffsandwich med chaumes er supergod til søndagsbrunsjen. 

Imponer gjestene med helstekt indrefilet med hasselbackpoteter og sopp

Ytrefilet med bearnaisekrem og rotgrønnsaker er en klassiker.