Bibringe Storfe

Bibringe

Dette er et godt marmorert kjøtt med en god del ben, sener og bindevev. Kjøttet trenger lang tilberedning og egner seg godt til supper, da det blir en veldig god kraft av kjøttet

I sesong

  • Vinter
  • Vår
  • Sommer
  • Høst

Litt om Bibringe

Beskrivelse

Dette er sidebryststykker nederst ved dyrets ribbein. Kjøttet har mye marmorering, ben, sener og bindevev og masse smak. Brukes gjerne i produksjon av kjøttdeig.

Næringsinnhold

Per 100 g inneholder bibringe 18,9 g protein, 14,8 g fett, 209 kcal.

Anvendelse/bruksområde

Ypperlig til koking av kraft og supper, men kan også brukes i gryteretter som tåler å koke eller braisere en stund.

Prøv bibringe neste gang du skal lage en indisk gryte som skal putre lenge med masse gode krydder og mye smak. Bibringe er perfekt til grønnsakssuppe og tradisjonell norsk fersk suppe som serveres sammen med kjøttet og løksaus. Prøv å braisere bibringe et par timer med mørkt øl eller rødvin, og servér med en god hjemmelaget potetmos ved siden av.

 

Innkjøp(mengde)

Uten bein: 150 - 200 g kjøtt per person.

Med bein: 250-300 g kjøtt per person.

 

Tilberedning

Bibringe trenger lang tilberedningstid, minst 2 timer. På grunn av marmorering, fett og ben, har bibringe mye god smak. Den egner seg aller best til koking av kraft og supper, men kan også brukes i gryteretter. Til bruk i supper og gryteretter bør kjøttet trimmes for en del sener og vev først. Når du koker suppe og kraft må du huske å skumme suppen for urenheter som legger seg på toppen underveis i kokingen. Dette er koagulert blod, og fjerner du dette får du et renere og klarere sluttresultat med mindre "grums". Bibringe kan også ovnsbakes, for eksempel i en Römertopf leirgryte, og trenger da minst 2 timer.

MENY bruker cookies på sine nettsider for å gi deg en bedre brukeropplevelse. Ved å fortsette å bruke nettstedet, godtar du bruk av cookies.