Bog Storfe

Bog

Dette er et godt marmorert kjøtt med sener og bindevev. Ut av dette stykket får man bog m. kuleben, bogstek, surret bogstek og bogplomme.

I sesong

  • Vinter
  • Vår
  • Sommer
  • Høst

Oppskrifter Storfe

Litt om Bog

Beskrivelse

Bogen sitter foran på dyret, mellom nakken og forbena. Ut av dette stykket får man bog m. kuleben, bogstek, surret bogstek og bogplomme.

Næringsinnhold

Per 100 g inneholder bog 18 g protein, 15 g fett og 210 kcal. Rødt kjøtt er en rik kilde til jern.

Anvendelse/bruksområde

Bog egner seg godt i gryteretter, lapskaus og supper, og gir veldig god og smaksrik kraft. Den passer godt i klassisk fransk boeuf bourguignon, i både lys og brun lapskaus, sosekjøtt og ikke minst servert sammen med løksaus og tradisjonell fersk suppe med rotgrønnsaker. Mørnet bogplomme kan brukes til oksesteik.

Innkjøp(mengde)

Uten bein: 150 - 200 g kjøtt per person.

Med bein: 250-300 g kjøtt per person.

 

Tilberedning

Kjøtt fra bog krever lengre tilberedningstid, minst 1.5 - 2 timer. Ved bruk til gryteretter, supper og lapskaus bør kjøttet trimmes for mest mulig sener og trevler. Gryteretter og supper med bog blir enda bedre dagen etter at de lages. Da får alle de gode smakene satt seg skikkelig.

Når du koker suppe og kraft på bog må du huske å skumme suppen for urenheter som legger seg på toppen underveis i kokingen. Dette er koagulert blod, og fjerner du dette får du et renere og klarere sluttresultat med mindre "grums".

 

MENY bruker cookies på sine nettsider for å gi deg en bedre brukeropplevelse. Ved å fortsette å bruke nettstedet, godtar du bruk av cookies.