Entrecôte Storfe

Entrecôte

Entrecôten er blant de fem møreste stykningsdelene fra storfe. Med god marmorering og fettfordeling er dette et saftig og ekstra smakfullt stykke biff.

I sesong

  • Vinter
  • Vår
  • Sommer
  • Høst

Litt om Entrecôte

Beskrivelse

Entrecôten sitter forrest på kamstykket og er blant de fem møreste stykningsdelene fra storfe. Med god marmorering og fettfordeling er dette et saftig og ekstra smakfullt stykke biff.

Bakgrunn

Ordet entrecôte er fransk og betyr "mellom ribbeina", som altså er der entrecôten sitter. I andre land kan denne stykningsdelen gå under navn, som for eksempel Porterhouse steak i Storbritannia og Australia, og som strip steak, ribeye steak, striploin steak, wing steak, club steak og Delmonico i USA. 

Næringsinnhold

Per 100 g har entrecôte 190 kcal, 12 g fett og 20 g protein. Rødt kjøtt er en rik kilde til jern og protein. 

Anvendelse/bruksområde

Entrecôte er saftig og mørt kjøtt med mye smak som gjør seg like godt helstekt i ovnen som i porsjonsbiffer. Den passer godt strimlet i asiatiske salater, kler de fleste marinader godt og er selvskreven på grillen. Prøv den skivet i en solid steak sandwich med salat, tomat, løk og god sennep. 

Innkjøp(mengde)

Du bør beregne 150-200 gram entrecôte per person.

Tilberedning

Entrecôte kan stekes hel eller i biffer. Det beste er å ha litt god tykkelse på biffene, så blir de ikke tørre under steking. Franskmennene foretrekker for eksempel sine entrecôter inntil 3 cm tykke.

Helstekt entrecôte brunes først på god varme i panna før den legges i en ildfast form, får et steketermometer satt inn i den tykkeste delen, og stekes så på 170 grader. Ta kjøttet ut når kjernetemperatur er 58 grader, og la det hvile 20 minutter før servering.

Biff av entrecôte bør som all annen biff være romtemperert før steking. 30 minutter utenfor kjøleskapet er tilstrekkelig og et minimum.

Pannen skal være god og varm, og det beste er å steke i en blanding av olje og smør.

For rå biff stekes kjøttet 1-2 minutter på hver side.

For medium biff stekes kjøttet 2-3 minutter på hver side.

For gjennomstekt biff trenger kjøttet 5 minutter på hver side.

 

MENY bruker cookies på sine nettsider for å gi deg en bedre brukeropplevelse. Ved å fortsette å bruke nettstedet, godtar du bruk av cookies.