Flatbiff Storfe

Flatbiff

Flatbiff er et magert stykke kjøtt og det største biffstykket på låret. Ønsker du å lage en finere gryterett, Roastbeef eller hel stek, så er flatbiff et glimrende alternativ.

I sesong

  • Vinter
  • Vår
  • Sommer
  • Høst

Oppskrifter Storfe

Litt om Flatbiff

Beskrivelse

Flatbiff er et magert stykke kjøtt og det største biffstykket på låret. Selv om den tilhører biff-familien er den ikke så mør at den kan anbefales som porsjonsbiff til steking.

Næringsinnhold

Per 100 g har flatbiff 105 kcal, 1,7 g fett, 22,5 g protein. Rødt kjøtt er en rik kilde til jern og protein. 

Anvendelse/bruksområde

Mørheten hos flatbiff kan variere, og regelen er at den trenger litt lengre tilberedningstid. Den egner seg derfor godt i gryteretter som for eksempel Biff Stroganoff og gulasj. Den kan også helstekes i ovnen, for eksempel til klassisk Roastbeef.

Innkjøp(mengde)

Beregn 150 - 200 g kjøtt per person.

Tilberedning

Til gryteretter skjæres kjøttet i strimler eller litt større terninger for best resultat. Som alt kjøtt må det ikke varmebehandles for hardt. Ved for høy temperatur trekker muskelfibrene seg sammen, og kjøttet blir tørt og seigt. Moderat varmebehandling over tid er det beste for flatbiff. Brun kjøttet først, og skru så ned temperaturen før du lar det braisere i væske under lokk til det er mørt.

MENY bruker cookies på sine nettsider for å gi deg en bedre brukeropplevelse. Ved å fortsette å bruke nettstedet, godtar du bruk av cookies.