Høyrygg Storfe

Høyrygg

Høyryggen er et saftig og smakfult stykke med ganske rent kjøtt som også har en del fettmarmorering og bindevev.

I sesong

  • Vinter
  • Vår
  • Sommer
  • Høst

Litt om Høyrygg

Beskrivelse

Høyryggen sitter helt foran på ryggen til dyret. Dette er et saftig og smakfult stykke med ganske rent kjøtt som også har en del fettmarmorering og bindevev.

Næringsinnhold

Per 100 g gir høyrygg 20 g protein, 9 g fett, 161 kcal.

Anvendelse/bruksområde

Høyrygg er et stykke kjøtt med mye smak og passer godt i alle typer gryteretter og supper som skal koke og syde en stund. Den er selvskreven til grønnsakssuppe og fersk suppe, ypperlig til klassisk boeuf bourguignon og andre kraftige gryter med mye smak. Prøv den gjerne i en indisk curry, eller hva med å braisere den i øl?

Innkjøp(mengde)

Med bein: 250 – 350 g per person.

Uten bein: 150 – 250 g per person.

Tilberedning

Høyrygg er såkalt “kokekjøtt” og trenger lengre tilberedningstid for å bli mørt. Det egner seg derfor svært godt i supper og gryteretter, hvor det kan få småkoke minst 1,5 -  2 timer. I gryteretter er det viktig at kjøttet bare syder og ikke stormkoker for at resultatet skal bli saftig og mørt. Høyrygg kan også ovnsbakes. Hele kjøttstykket kan godt brunes først i en stekepanne før det bakes på moderat temperatur (175 grader) i minst 2,5 time. Det er ferdig når det løsner fra beinet.

MENY bruker cookies på sine nettsider for å gi deg en bedre brukeropplevelse. Ved å fortsette å bruke nettstedet, godtar du bruk av cookies.