Karbonadedeig Storfe

Karbonadedeig

Karbonadedeig er kvernet storfekjøtt som skal være renskåret for synlig fett og sener, og grovere i teksturen enn kjøttfarse. Med et lavere fettinnhold er karbonadedeig et magrere alternativ til kjøttdeig.

I sesong

  • Vinter
  • Vår
  • Sommer
  • Høst

Tips

Karbonadedeig har lavere fettinnhold og er et magrere alternativ til kjøttdeig

Litt om Karbonadedeig

Beskrivelse

Karbonadedeig er kvernet storfekjøtt som skal være renskåret for synlig fett og sener, og grovere i teksturen enn kjøttfarse. Med et lavere fettinnhold er karbonadedeig et magrere alternativ til kjøttdeig. Karbonadedeig inneholder maks 6% fett, 1% tilsatt salt og maks 5% vann. Vannet som tilsettes karbonadedeig blir tilsatt for å holde temperaturen på produktet nede, og slik forhindre bakterievekst.

Næringsinnhold

Pr. 100 gram har karbonadedeig 5 g fett, 121 kcal og 19 g protein.

Anvendelse/bruksområde

Karbonadedeig har i bunn og grunn samme bruksområde som kjøttdeig, og er et fint alternativ hvis man vil kutte ned på fettet.

Karbonader er en klassiker som skal lages av karbonadedeig. Kjøttkaker derimot, trenger mer fett og derfor er ikke karbonadedeig så egnet  til dette.

Innkjøp(mengde)

Hvor mye karbonadedeig du trenger, kommer an på hva du skal lage. Det vanligste er å beregne ca. 100-200 g per person.

Oppbevaring

Industripakket karbonadedeig har det best i originalemballasjen, og holdbarhetsdatoen gjelder så lenge kjøttet ikke har vært utsatt for store temperatursvingninger som for eksempel en lang kjøretur i varm bil.

Butikkpakket karbonadedeig fra betjent disk bør tas ut av papiret og legges over på en tallerken som dekkes til med plast- eller aluminiumsfolie, eventuelt et lokk eller en annen tallerken. 

Tilberedning

Det er viktig at karbonadedeig blir helt gjennomstekt før det spises. Det lureste er å steke karbonadedeigen porsjonsvis i panna, ikke for mye av gangen.Da får man brunet kjøttet ordentlig og kjøttdeigen blir stekt, ikke kokt.

MENY bruker cookies på sine nettsider for å gi deg en bedre brukeropplevelse. Ved å fortsette å bruke nettstedet, godtar du bruk av cookies.