Kjøttdeig av storfe Storfe

Kjøttdeig av storfe

Kjøttdeig er kvernet kjøtt og fett av storfe som brukes. Kjøttdeig er en hverdagsfavoritt hos mange nordmenn, men også en sikker vinner til helgekosen med tradisjonell taco eller hamburgere

I sesong

  • Vinter
  • Vår
  • Sommer
  • Høst

Litt om Kjøttdeig av storfe

Beskrivelse

Kjøttdeig er kvernet kjøtt og fett av storfe. Den skal inneholde maks 14% fett, maks 1% salt og maks 5% vann. Vannet som tilsettes kjøttdeig blir tilsatt for å holde temperaturen på produktet nede, og slik forhindre bakterievekst. Den kjøttdeigen som ikke inneholder vann, blir fremstilt ved at kverna holdes nedkjølt, noe som er en mer kostbar fremstillingsmetode. Saltet tilsettes for å gjøre det lettere å spe deigen til for eksempel kjøttkaker og burgere.

Næringsinnhold

Per 100 g inneholder tradisjonell kjøttdeig 194 kcal, 14% fett og 17% protein.

Anvendelse/bruksområde

Kjøttdeig er en hverdagsfavoritt hos mange nordmenn, men også en sikker vinner til helgekosen med tradisjonell taco eller hamburgere. Den er selvskreven til kjøttkaker, kjøttboller, spaghetti bolognese og lasagne, og er en usedvanlig allsidig råvare.

Tilberedning

Det er viktig at kjøttdeig blir helt gjennomstekt før den spises. Det lureste er å steke kjøttdeigen porsjonsvis i panna, ikke for mye av gangen. Da får man brunet kjøttet ordentlig og kjøttdeigen blir stekt, ikke kokt. Arbeider du kjøttdeigen mye med salt, blir den seigere i konsistensen, og kaker boller og burgere vil bli mer elastiske i teksturen.

MENY bruker cookies på sine nettsider for å gi deg en bedre brukeropplevelse. Ved å fortsette å bruke nettstedet, godtar du bruk av cookies.