Mørbrad Storfe

Mørbrad

Mørbrad er et magert stykke kjøtt, like magert som ytrefilet. Den minste muskelen er nesten like mør som ytrefilet og kalles ofte ”mørbradfileten”.

I sesong

  • Vinter
  • Vår
  • Sommer
  • Høst

Litt om Mørbrad

Beskrivelse

Mørbraden sitter øverst på låret til dyret, og består av to muskelbunter med en tykk sene som skille. Denne senen  må fjernes før kjøttet kan brukes.

Mørbrad er et magert stykke kjøtt, like magert som ytrefilet. Den minste muskelen er nesten like mør som ytrefilet og kalles ofte ”mørbradfileten”. 

 

Næringsinnhold

Per 100 g gir mørbrad 22,2 g protein, 2,3 g fett og 110 kcal. Rødt kjøtt er en rik kilde til jern.

Anvendelse/bruksområde

Biffer av mørbrad byr på like mange variasjonsmuligheter som andre typer biffer, som for eksempel ytrefilet og indrefilet. De kan grilles og stekes naturell eller marineres før bruk. 

Som stek er det tradisjon for blant annet å pakke mørbraden i butterdeig før den ovnsstekes, eller å surre den med tynne skiver bacon. Det går også an å skjære mørbraden ut, for så å fylle den med kryddersmør, urter eller annet godt og helsteke den som rulade.

Innkjøp(mengde)

Beregn 150 – 200 g kjøtt per person.

Tilberedning

Mørbradfileten egner seg godt både i skiver stekt som vanlig biff og til hel stek.

Hel mørbrad brunes på alle sider i smør i en varm panne, får et steketermometer satt inn i den tykkeste delen, og ovnsstekes deretter på 125 grader til kjernetemperatur viser 58 grader. Deretter skal kjøttet hvile 15 minutter før man skjærer i det.

Biffer av mørbrad stekes i god og varm panne, og kjøttet skal være romtemperert før det møter panna. Stek gjerne i smør. Biffen er klar for å snus når blod pipler opp på oversiden av kjøttet.

MENY bruker cookies på sine nettsider for å gi deg en bedre brukeropplevelse. Ved å fortsette å bruke nettstedet, godtar du bruk av cookies.