Bankekjøtt

Bankekjøtt

Ingredienser

600 gr bankekjøtt av storfe , evt bog
1 stk løk , grove biter
5 ss hvetemel
2 ts salt
1 ts pepper
4 ss smør , til steking
1 stk laurbærblad
6 stk hel pepper
6 dl oksekraft , evt buljong

Tidsforbruk

Over 60 min

Vanskelighetsgrad

Middels

Bankekjøtt er en av de gode, gamle traverne på middagsbordet. Dette er enkel mat som er rask å forberede, men som trenger lang tid og lav temperatur for å få fram deilig mørhet og god smak. Langsom hurtigmat, kan du si.

  1. Brun løk i litt smør og legg over i en gryte.
  2. Skjær kjøtt i ca. 1,5 cm tykke skiver. Bland sammen mel, salt og pepper og vend kjøttskiver i melblandingen. Rist av overflødig mel og brun kjøttet i resten av smøret i varm stekepanne. Legg kjøttet over i gryten etter hvert som det er ferdig brunet.
  3. Tilsett krydder og hell på kokende kraft til kjøttet er nesten dekket. Kok opp og senk varmen. La retten trekke under lokk til kjøttet er mørt, ca. 2 timer. Rør forsiktig i gryten en gang i blant, slik at kjøtt og løk ikke fester seg i bunnen av gryten.
  4. Smak til med salt og pepper, og juster eventuelt fargen med litt sukkerkulør.
  5. Server med kokt potet, fersk ertestuing eller stuet kål og tyttebærsyltetøy.

Oppskrift fra