Biff Bourguignon

Biff Bourguignon

Ingredienser

800 g benfritt storfekjøtt (gjerne høyrygg)
150 g bacon
1 stk gulrot
250 g aromasopp
100 g sjalottløk
2 stk hvitløksfedd
1 stk løk
1 kvist frisk timian
1 stk laurbærblad
2 kvister frisk persille
0,5 stk appelsin , skallet
0,5 flaske rødvin
2 dl oksekraft
50 g smør

Tidsforbruk

Over 60 min

Vanskelighetsgrad

Middels

Deilig, smaksrik og varmende rett, perfekt på en høst- eller vinterkveld. Boeuf Bourguignon er en klassisk og kraftfull kjøttgryte fra Frankrike. Den egner seg godt for tilberedning på forhånd og varmes opp før servering.

  1. Kutt storfekjøttet og bacon i terninger. Lag en krydderbukett av urtene.
    Kutt storfekjøttet og bacon i terninger. Lag en krydderbukett av urtene.
  2. Hell vin over kjøttet og krydderbuketten. Tilsett appelsinskallet, pass på å få med minst mulig av det hvite. Sett det i kjøleskapet til marinering, helst over natten
    Hell vin over kjøttet og krydderbuketten. Tilsett appelsinskallet, pass på å få med minst mulig av det hvite. Sett det i kjøleskapet til marinering, helst over natten
  3. Kutt løk og gulrot i små terninger. Grovkutt soppen. Finkutt sjalottløk og hvitløk.
  4. Ta kjøttet opp av marinaden og tørk det lett med et klede eller papir. Brun det godt i en panne med gulrot og løk. Ha det så over i en gryte.
  5. Kok opp marinaden i en egen kjele og la den koke i 5 minutter til alkoholen er kokt ut.
  6. Hell marinaden over i gryta sammen med kraften og hvitløken. La alt småkoke i ca. 1,5 timer, eller til kjøttet er mørt.
  7. Brun soppen i en skikkelig varm panne med solsikkeolje. Mot slutten av stekingen har du i sjalottløken og smøret. Ha i gryta.
  8. Ta bort krydderbuketten før servering og smak til med salt og pepper.
  9. Server med potetpuré og gjerne litt brød og godt smør.
    Server med potetpuré og gjerne litt brød og godt smør.

Oppskrift fra